Kiekkokynä: Katsaus NHL:n siirtotakarajan huhuihin

© Kuva: Getty Images

NHL:n siirtotakaraja on keskiviikkona kello 22 Suomen aikaa. On hyvä tehdä katsaus takarajan huhuihin. Teen sen muutaman ranskalaisen viivan muodossa.

Thomas Vanekin perässä on Newsdayn mukaan puolen tusinaa joukkuetta. Itävaltalaislaituri on kertonut haluavansa testata markkinat heinäkuussa, joten hänen kauppaaminen kovaan hintaan on ongelmallista Islandersille. Islanders pyytää Vanekista ensimmäisen kierroksen varausvuoroa (mieluiten vuodelle 2015), lupaavaa nuorta pelaajaa ja toista varausvuoroa.

– Los Angeles Kingsin odotetaan olevan aktiivinen kauppatakarajalla. Kings on kiinnostunut hankkimaan laitahyökkääjän ja kiivaimmin he ovat Buffalo Sabresin Matt Moulsonin perässä. Myös monet merkit viittaavat siihen, että Kingsillä on pieni kiinnostus Columbus Blue Jacketsin Marian Gaborikiin. Kingsin kaksi kykyjenetsijää seurasi Gaborikin otteita viime yönä.

– Gaborikin kohdalla markkinat ovat Edmonton Journalin mukaan tällä hetkellä viileät. Slovakkilaituri on tuskin jatkamassa tämän kauden jälkeen Blue Jacketsin riveissä, joten hänen hintansa ei ole päätä huimaava, varsinkin kun otetaan huomioon Gaborikin loukkaantumishistoria. Hän voi liikahtaa johonkin suuntaan varausvuoroja vastaan.

Ryan Kesler kiinnostaa

Jarmo Kekäläisen johtaman Blue Jacketsin huhuttiin olevan kiinnostuneita Vancouver Canucksin Ryan Kesleristä, mutta The Provincen mukaan Kesler on kertonut Blue Jacketsille, että hän ei halua siirtyä joukkueeseen.

Penguins haluaa Ryan Keslerin.
Penguins haluaa Ryan Keslerin.

– Pittsburgh Penguins on monen raportin mukaan Kesleristä eniten kiinnostunut joukkue. Penguins on huhun mukaan tarjonnut sentteri Brandon Sutteria sekä Canucksin valinnan mukaan puolustaja Simon Despresiä tai Brian Dumoulinia yhdessä ensimmäisen ja kolmannen kierroksen varausvuoron kanssa. Huhut kuitenkin kertovat, että Canucks haluaisi Penguinsin taannoisen ykkösvarauksen Derrick Pouliotin.

– Penguins muuten hankki Sutterin, Dumoulinin sekä vuoden 2012 varaustilaisuuden 8. vuoron (Pouliot) kaupassa, jossa Jordan Staal siirtyi Carolina Hurricanesin riveihin. Nyt lähes sama paketti, joka siirtyi Pittsburghiin, olisi matkaamassa Vancouveriin.

– New York Islandersin Andrew MacDonaldista on tulossa yksi takarajan tavoitelluimmista pelaajista. Hänen palkkakattolukemansa 550 000 dollaria on naurettavan halpa MacDonaldin tasoon nähden. Hänen sopimuksensa loppuu tähän kauteen, mutta ottajia takarajalla on. MacDonaldista ovat Newsdayn mukaan kiinnostuneita Boston Bruins, San Jose Sharks ja Los Angeles Kings. Myöskään kolmannen Kalifornian joukkueen, Anaheim Ducksin kiinnostus MacDonaldia kohtaan ei olisi yllätys.

– Ducksin riveistä on huhuttu Viktor Fasthin olevan kaupan, joten hän voisi olla liikkumassa toiseen suuntaan, jos Anaheim päättää lähteä mukaan MacDonald-kisaan.

– Bruins on puolustajamarkkinoilla, sillä Dennis Seidenberg on loppukauden sivussa. Andrej Meszarosin nimi on yhdessä MacDonaldin kanssa yhdistetty Bruinsiin.

Jatkaako Ryan Callahan lopulta Rangersin paidassa?
Jatkaako Ryan Callahan lopulta Rangersin paidassa?

Ryan Callahan on TSN:n mukaan laskenut palkkapyyntöään. Callahan pyysi alun perin 7 miljoonaa dollaria per kausi 7 kauden ajan, mutta nyt hänen pyyntönsä on hieman päälle 6,5 miljoonaa dollaria kaudesta 6 kauden ajan. Rangers on valmis maksamaan 6 miljoonaa per kausi 6 kauden ajalta. Jatkosopimus hänen kohdallaan ei ole poissuljettu.

Spezza kaupan? – Ei ehkä sittenkään

– Ottawa Senators on TSN:n mukaan kysellyt muilta joukkueilta tarjouksia kapteeni Jason Spezzasta. Spezza ei tule liikkumaan ennen keskiviikkoa, mutta kesällä tilanne voi olla toinen.

– Senators voi sen sijaan kaupata puolustaja Chris Phillipsin, jos hänen ja seuran jatkosopimusneuvottelut eivät etene. Phillips haluaisi kahden vuoden sopimuksen, Senators tarjoaa yksivuotista.

– Buffalo Sabres tulee olemaan aktiivinen ennen takarajaa. Puolustaja Christian Ehrhoffin perässä on huhuttu olevan ainakin Detroit Red Wingsin. Myös toinen puolustaja, Tyler Myers, on vapaana, mutta hänen hintansa on Ehrhoffiakin kovempi, joten Myersin siirtyminen pois ei ole kovin todennäköistä.

– Sabres on halukas liikuttamaan maalivahti Jaroslav Halakin muualle. Halak siirtyi seuran riveihin viime perjantaina St. Louis Bluesista, kun Sabres kauppasi Ryan Millerin ja Steve Ottin St. Louisiin. Halakin perässä on huhuttu olevan Minnesota Wild.

– Wildin on huhuttu olevan kiinnostunut myös Martin Brodeurista. Brodeurille Minnesota olisi todennäköisesti mieluisa kohde, sillä hänen poikansa pelaa Minnesotan lähistöllä. Myös entinen Devils-seurakaveri Zach Parise on nykyään Wildin pelaajia.

– Edmonton Oilersin Ales Hemsky on lähes varma liikkuja kauppatakarajalla. Oilers haluaa toisen kierroksen varausvuoron tshekkilaiturista.

– Myös Ilja Bryzgalov, Ryan Smyth ja Nick Schultz ovat lähtökuopissa Oilersista.

Lähteekö Teuvo Teräväinen NHL:ään tänä keväänä?
Lähteekö Teräväinen NHL:ään tänä keväänä?

– Hallitseva mestari Chicago Blackhawks on onnellisessa asemassa, sillä heidän ei tarvitse maksaa yhdestäkään pelaajasta ylihintaa, koska heidän nykyinen kokoonpanossa on lähes aukoton. Tosin joidenkin huhujen mukaan Blackhawks olisi kiinnostunut Nashville Predatorsin David Legwandista. Täytyy kuitenkin muistaa se, että Teuvo Teräväinen on mahdollisesti liittymässä seuran kokoonpanoon, kun Liiga-kausi on hänen osaltaan ohi, joten hän tulee myös täydentämään sentteriosastoa.

– Dallas Starsin Stephane Robidas on TSN:n mukaan melko varma liikkuja takarajalla.

Martin St. Louis on monen lähteen mukaan pyytänyt kauppaa, mutta hänen siirtymisensä ennen takarajaa olisi ihme. Hänen kauppansa siirtyy kesän varaustilaisuuden yhteyteen.

Mike Cammalleri kaupataan Sportsnetin mukaan pois Calgary Flamesista.

Huhuja on vielä tulossa lisää, kun keskiviikon kello 22 takaraja lähestyy. Raportoimme niistä tiiviisti, joten pysykää kuulolla!

Antti Eteläaho
Twitter: @finanatsu