KalPa on tehnyt 3+1 kauden sopimuksen Savon sydämeen palaavan maalivahdin Eero Kilpeläisen kanssa, seura tiedottaa.

28-vuotias Kilpeläinen on lukeutunut viime vuosina Liigan maalivahtieliittiin torjuen keväällä 2011 Ässät runkosarjan toiseksi ja keväällä 2013 Jokerit runkosarjan voittoon. Päättyneen kauden hän pelasi Sveitsin NLA-liigan Zugissa.

Juvalla syntynyt maalivahti pelasi 2000-luvun alussa kolme kautta KalPan junioreissa, muutaman ottelun myös Mestiksessä ja nousi Kuopiossa NHL-varaukseksi.

Henri Kiviaho (20) debytoi Liiga-kaukaloissa viime kaudella ja kevään lupaavat otteet palkittiin yhden kauden jatkosopimuksella. Kiviaho on Dallas Starsin NHL-varaus.

Tuukka Smura (18) on nähty useamman kerran jo KalPan kokoonpanossa, mutta ei vielä pelaavana maalivahtina Liigassa. Smuran jatkosopimus on yhden kauden pituinen.

– Joka kerta kun sopimus on ollut katkolla, Kuopioon palaaminen on käynyt mielessä, mutta ennen tätä kevättä se ei ole konkretisoitunut. Oma suku on Juvalta, vaimo ja hänen sukunsa ovat Kuopiosta ja viihdyn täällä erittäin hyvin. Hieno juttu, että nyt pääsee takaisin tuttuihin maisemiin, Eero Kilpeläinen kertoo KalPan tiedotteessa.

– KalPan menestys on minulle tärkein asia, tavoite on palauttaa pudotuspelit Kuopioon. Henkilökohtainen iso tavoite on nousta takaisin maajoukkueeseen. Itse odotan pystyvän auttamaan joukkuetta kaukalossa ja omalla esimerkillä auttamaan myös nuoria pelaajia. Tulen tekemään kaikkeni sen eteen, että joukkueella on mahdollisuus voittaa jokaisessa ottelussa.