Suomen Naisleijonat kaatoi Venäjän päätöspelissään tiistaina lukemin 4-0 (2-0, 0-0, 2-0) ja sijoittui turnauksessa viidenneksi.

Suomi meni avauserän lopussa kahden maalin johtoon. Avausmaalissa Karoliina Rantamäki heitti lätyn maalille, missä Linda Välimäki ohjasi kiekon ohi maalivahdin ajassa 16.37.

Riikka Välilä tuplasi vain hetki myöhemmin johdon lähes seuraavasta hyökkäyksestä. Tilanteen alusti Susanna Tapani, joka pujotteli omalta alueeltaan läpi vastustajan pelaajaviidakon. Veto jäi maalivahtiin, mutta Välilä ampui irtokeikon sisään kellon näyttäessä aikaa 17.28.

Päätöserässä Michelle Karvinen osui kahdesti ja maalien välillä oli vain 61 sekuntia. Näin Suomen voitto kirjattiin lukemin 4-0.

Suomen tehokkain pelaaja oli Riikka Välilä maalilla ja kahdella syöttöpisteellä.

Naisleijonien turnaus oli päätöspelin voitosta huolimatta pettymys. Joukkueelta odotettiin mitalia, mutta unelma karkasi tappioon Ruotsille puolivälierässä.

Naisten turnauksen mitalipelit ovat vuorossa torstaina. Pronssista kamppailevat Ruotsi ja Sveitsi. Ennakkosuosikit USA ja Kanada ratkaisevat olympiavoiton keskenään.

Huipputarjous: Pelaa tänään Leijonien Venäjä-matsiin 50€ riskitön veto Nordicbetille!
Lisäksi 100€ bonus! Jos vetosi menee ohi, saat panoksen takaisin!