Naisleijonat taipui dramaattisten vaiheiden jälkeen puolivälierätaistossa Ruotsille lukemin 2-4.

Maalittoman avauserän jälkeen Venla Hovi iski sinivalkoiset 1-0-johtoon toisen erän puolivälissä.

Päätöserä alkoi Suomen kannalta ikävästi, sillä Ruotsi teki 1-1-tasoituksen ylivoimalla vain 48 sekunnin pelin jälkeen. Ruotsi meni nelisen minuuttia myöhemmin 2-1-johtoon Suomen puolustusvirheiden seurauksena.

Emma Nuutinen iski riemastuttavasti 2-2-tasoituksen vain 12 sekuntia myöhemmin.

Ruotsi osui vielä kertaalleen nelisen minuuttia ennen päätössumeria. Jäähy kostautui jälleen, sillä Ruotsi osui ylivoimalla.

Päätöslukemat länsinaapuri viimeisteli tyhjään maaliin.

Tappio tiesi Naisleijonien mitalihaaveiden romuttumista. Suomi pelaa jatkossa sijoista 5-8. Voitolla Ruotsi varmisti paikkansa mitalipeleissä ja kohtaa maanantain välierässä USA:n.