Suomen Naisleijonat oli Sotshissa maanantaina kymmenen minuutin päässä sensaatiosta, kun joukkue väänsi kaksi ja puoli maalitonta erää Kanadan kanssa.

Jos futis-Huuhkajien tasapeli Espanjassa viime keväänä oli ”Gijonin ihme”, olisi tasapeli, saati voitto, Kanadan kustannuksella ollut Naisleijonille melkoinen Sotshin ihme – niin äärettömän tiukassa ovat lajin mahtimaata vastaan olleet edes tasapelit.

Kolmet viime olympialaiset jäällä viettänyt Terhi Mertanen totesi Arvokisat.comille, että hänen silmissään maanantain 0-3-tappio oli yksi Suomen parhaista peleistä Kanadaa vastaan, ”ehkä jopa paras”.

– Joukkueen sisältä kuulin vahvaa sellaista viestiä, että oltiin rankasti pettyneitä, koska tässä oli mahdollista tehdä historiaa. Toisaalta sellaistakin tunnelmaa oli, että kunhan puolivälierät selvitetään kunnialla, välierissä on toinen todellinen jättiyllätyksen mahdollisuus, Mertanen kertoi Arvokisat.comille.

Tänään Suomi kohtaa alkulohkon päätöspelissä Sveitsin klo 10 Suomen aikaa. Puolivälierät pelataan lauantaina.

Terhi Mertanen kertoi näkemyksiään myös muun muassa kiistellyn selostajan Kaj Kunnaksen otteista. Koko haastattelu täällä.