Anaheim Ducksin päävalmentaja Bruce Boudreau päivitteli keskiviikon aamuharjoitusten jälkeen SuomiKiekko-sivustolle joukkueensa suomalaistähden Teemu Selänteen uraa.

Viikon lopulla uransa kuudensiin olympialaisiin lähtevä Selänne on Raimo Helmisen ohella ainoa kuusien kisojen jääkiekkoilja.

– Minä pelasin seitsemän ottelua Chicagossa ja tämä kaveri (Selänne) lähtee uransa kuudensiin olympialaisiin. Olisin antanut toisen käteni jos olisin päässyt yksiinkin, 141 NHL-ottelua omalla urallaan pelannut Boudreau tuhahti nauraen.

Selänne aloitti olympiaurakkansa vuonna 1992 Albertvillessa ja on ollut siitä alkaen kaikissa olympialaisissa Lillehammeria (1994) lukuun ottamatta.

– Onhan tuo uskomatonta. Kuudet olympialaiset ovat 24 vuoden (tässä tapauksessa 22) ajanjakso. Onhan siellä joitakin urheilijoita, jotka ovat tähän pystyneet, mutta jääkiekossa tämä on kova juttu. Aivan huikea ja ansaittu juttu Teemulle, Bouderau totesi SuomiKiekko-sivustolle.

Vancouverin olympialaisissa neljä vuotta sitten Selänne nousi olympialaisten kaikkien aikojen parhaaksi pistemieheksi ohi Valeri Harlamovin. Selänteellä on 31 olympiaottelussa kasassa 20 maalia ja 37 pistettä.

Selänteellä on hopeaa Torinosta (2006) ja pronssia Naganosta (1998) sekä Vancouverista (2010).

Tommi Seppälä, Anaheim
Twitter: @TommiSeppala