TUTO Hockeyn päävalmentaja Ismo Lehkonen ei ole seurannut Liigan kabinettiosaston toimintaa riemulla.

Liiga paljasti, että perjantaina paljastetaan joukkue, joka nousee ensi kaudeksi Liigaan.

Ajankohta ennen pudotuspelejä on kaikkea muuta kuin ihanteellinen Mestiksen kannalta.

– Kun tätä jääkiekkotoimintaa on katsonut, ei tässä enää yllätä mikään. Itsekkyys, valehtelu ja omien etuuksien vuoksi kaiken tekeminen on nykypäivää, Lehkonen täräytti.

– Ja se on ilmeisesti monessa paikkaa oikein hyväksyttävää, ettei missään nimessä kaveria auteta. Pidetään vain huolta, että oma massu on täynnä.

Samalla kokenut kiekkomies vetosi kiekkoyleisöön, jotta Mestiksen kevät saa ansaitsemansa huomion.

– Oli päätös mikä tahansa, mielestäni yksityinen kiekkokuluttaja pystyy parhaiten antamaan oman statementtinsä tulemalla ja käymällä katsomassa tämän sarjan pelejä. Ja osoittamaan, kuinka tärkeä työtä täällä tehdään.

– Täällä taistellaan koko ajan isoista asioita. Nytkin koko ajan pelataan runkosarjan voitosta, pudotuspelipaikoista ja karsintasarjasta. Se on paras tapa osoittaa, että jääkiekko on urheilullinen laji, missä voitolla ja tappiolla on valtava ero, Lehkonen tiivisti.

Lehkonen on aiemminkin kritisoinut suomalaista kiekkoväkeä. Luovuttamisen mentaliteetti nousi myös torstaina jälleen esille.

– Mun mielestä se ei kuulu urheiluun. Oikeissa arvoissa voittamisella ja häviämisellä on iso merkitys – siitä paras esimerkki on Sami Jauhojärvi, joka on itselleni suuri sankari.

Sotshin kisat toimivatkin Lehkosen mukaan hyvänä muistutuksena urheilun oikeista arvoista.

– Tuli oikein tippa linssiin, kun katsoin olympiavoittoa. Jokainen on voinut seurata, kuinka häntä on kivitetty, haukuttu ja otettu tukirahoja pois. Jos siinäkin olisi tehty jotain kabinettipäätöksiä, ei Jauhojärvi olisi olympiavoittaja.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo