Tappara onnistui nappaamaan voiton tiistai-illan liigakierroksen kärkikamppailusta Oulusta, vaikka se olikin pahimmillaan jo kahden maalin takaa-ajoasemassa kolmannessa erässä.

Kiri päättyi komealla tavalla, kun Antti Erkinjuntti täräytti pelin tasoihin vain 6,9 sekuntia ennen kolmannen erän loppua.

– Ei oikein ehditty sopia mitään kuvioita, kun tilanteet tulivat niin nopeasti eteen. Fiksusti siinä pelattiin kaksi miestä maalille, (Kristian) Kuusela veti hyvän vedon ja se osui vastustajan molariin, mistä se sitten sattui tulemaan mulle tyhjiin, Erkinjuntti kertaili osumaansa median edessä Oulussa.

Kun vielä voittomaalikilpailussa Jukka Voutilainen onnistui ainoana, vei Tappara kaksi pistettä mukaansa lukemien oltua heidän hyväksi 4-3.

– Pikkuisen kolmannen erän alussa johtoasemassa ote lipsahti, mutta sitten osoitettiin joukkueena vahvuutta, kun pystyttiin nousemaan tasoihin ja vielä rankkareilla voittoon. Kahden pienen murskatappion jälkeen tämä oli tosi iso asia meille, kaksi maalia iskenyt Erkinjuntti kiitteli.

Kokonaisuudessaan taitava laituri oli tyytyväinen siihen, kuinka kirvesrinnat suoriutuivat illan koitoksessa.

– Kerättiin porukkaa kasaan lauantain jälkeen ja puhuttiin siitä, että pienetkin asiat ovat isoja tässä eteenpäin mentäessä. Ne pitää tehdä paremmin ja niihin panostettiin nyt todella paljon. Nyt sitten pelin alku meni huomattavasti paremmin kuin viime aikoina. Kaveri loi tietyt paikat, mutta ehkä vähän ansaittiinkin sitten se, etteivät ne menneet sisään.

Tappara kavensi Kärppien johdon sarjataulukossa nyt yhdeksään pisteeseen. Oululaisjoukkueella on kuitenkin kaksi peliä vähemmän pelattuna.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen