SE ON SIINÄ!

Jos joskus on syytä käyttää isoja kirjaimia ja huutomerkkejä, se on sinä iltana, kun Suomi kaataa Ruotsin jatkoajalla sen omalla maaperällä MM-finaalissa! 3-2!

Ja juuri sen Nuoret Leijonat sunnuntaina teki – kesti sekä Ruotsin hurjan 60 minuutin myllytyksen että kolmannen erän tuomarisekoilun – ja juhlii nyt alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta 16 vuoden tauon jälkeen!

Ei se tosin välttämättä kaunista ollut, mutta tehokasta senkin edestä: Suomen kiekkosankari numero yksi tammikuussa 2014 on maalivahti Juuse Saros, joka pysäytti Lucas Wallmarkin ja Christian Djoosin loistavia ylivoimaosumia lukuun ottamatta kaiken.

Suomen vei johtoon lähes heti alkuverryttelyn päälle Esa Lindell, ja heti Ruotsin vääjäämättömältä tuntuneen tasoituksen jälkeen järjesti huikea kapteeni Teuvo Teräväinen loistopaikan Saku Mäenalaselle, joka ei enää erehtynyt: 2-1 vain 45 sekuntia myöhemmin.

Ja lopulta Suomen supersankariksi kohosi Rasmus Ristolainen, joka iski suorastaan ihanan ratkaisumaalin!

Aftonbladet kertoi aiemmin sunnuntaina Ruotsin jääkiekkoliiton suunnitelleen valmiiksi kansanjuhlan sinikeltaisten mestaruudelle. Olisikohan liitolla halua lainata toriaan suomalaisille kevään 1995 tyyliin…