Winnipeg Jetsin suomalaistähti Olli Jokinen ei ollut kovin tyytyväinen Juhani Tammisen antamiin lausuntoihin, mitä Jokisen olympiavalintoihin tulee. Jokinen kertoikin SuomiKiekko-sivuston haastattelussa viikolla mielipiteensä rehellisen suoraan.

Juhani Tamminen kertoi aiemmin tammikuussa MTV:n haastattelussa mielipiteensä Jokisen mahdollisesta valinnasta Sotshin olympialaisiin.

Tammisen mukaan Jokinen saneli ehdot maajoukkueeseen tulemiselle Erkka Westerlundille. Nelosketjun rooliin ei Tammisen mukaan Jokinen olisi suostunut.

Jokisen ehtojen latelu perustui Tammisen mukaan KalPa-kasvatin ja Westerlundin HIFK-yhteistyöhön 16 vuoden takaa.

– Huvittaa nuo kommentit suoraan sanottuna. Ihan käsittämätöntä. Ensinnäkin voin sanoa, että kukaan ei ole puhunut mistään rooleista yhtään mitään. Ei se niin ole, että täältä ei tulla jos peliaika on alle vartin, Jokinen puhisee SuomiKiekko-sivustolle huvittuneena.

Jokisen ensimmäinen vastine Tammiselle tuli jo samana päivänä, kun aurinkojumala oli valaissut kansaa viisaudellaan. Jokinen ilmoitti vaimonsa Twitter-tilillä olevansa valmis Sotshiin vaikka pullonkerääjäksi.

– Tamillahan on tyyli, että se tykkää kommentoida ja tykkää tietää kaikesta kaiken. Ja sitähän vissiin Suomessa puolijumalana pidetään, että ihmiset jopa oikeasti uskovat noita juttuja. Siksi halusin korjata Twitterissä hieman. Toivottavasti edes osalle meni korjaus perille, Jokinen totesi.

Suomen maajoukkueen entinen kapteeni, Tamminen, esitti myös, että Jokisen valinta olympialaisiin on riski joukkuehengen kannalta. Tämä Jokinen on kuitenkin täysin eri kuin se, joka lähti aikanaan Suomesta NHL:ään. Yli 1100 NHL-ottelun konkarille joukkue tulee aina ennen yksilöä.

– Kai tässä saa maksaa vielä jostain kuudentoista vuoden takaisista kommenteista. Mutta kaikilla on oikeus mielipiteisiinsä. Elämä jatkuu, Jokinen tuhahtaa.

– Mun mielestä mediassakin pitäisi puhua enemmän joukkueesta eikä yhdestä-kahdesta jätkästä joukkueen ympärillä. Tämä on kuitenkin joukkueurheilua. On turhaa spekuloida, kuka pelaa missäkin tai muuta. Valmentajat kyllä päättää.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala