TPS synkän alkukauden yksi positiivisia suorittajia on ollut lähinnä yliopistosarjoja aiemmin kolannut kanadalaispakki Steven Seigo.

Pienikokoinen yleispakki on ehtinyt nakuttaa kauden aikana tehot 4+13=17, millä irtoaa joukkueen tehokkaimman pakin titteli heittämällä.

SuomiKiekko-sivusto tapasi tuoreeltaan jatkosopimuksen taskuunsa saaneen pakin.

– Heillä oli optio sopimuksesta, joten itse vain odottelin ja toivoin parasta. Mutta se on loistavaa uutinen. Olen todella kiitollinen, että he osoittavat luottamusta ja halusivat jatkaa sopimusta, Seigo hehkutti voitetun Ässät-pelin jälkeen.

Jumbosijalle juuttuneella turkulaisseuralla on yhä kanadalaisen luotto. Vaikka tämä kausi on ollut yhtä tuskaa, uskoo Seigo seuralla olevan resursseja parempaan.

– Vaikka joukkue onkin taistellut pelin kanssa ja tämä kausi on ollut siinä mielessä hirveä, olen muuten viihtynyt.

– Puitteet ovat kunnossa organisaatiossa ja olen kotiutunut joukkueeseen ja kaupunkiin muuten mainiosti.

Se vierasvoitto yhä haaveena

Yksi TPS:n kauden suurimpia murheenkryynejä on ollut vieraspelaaminen. Edellinen kolmeen pisteen reissu onkin niin kaukaa kuin illalta 4.1.2013.

Lauantaina turkulaisryhmällä on mahdollisuus jälleen rikkoa murheellinen tilasto, kun se kohtaa Ässät Porissa. Seigo itse lähtee kohtaamaan tuttua joukkuetta mielellään.

– Pohjois-Amerikassa emme muuta pelanneetkaan kuin tuplapelejä samaa joukkuetta vastaan. Se on mukava tapa pelata – joukkueiden välille syntyy helposti lisää taistelupareja ja tunnelatausta.

Voitolla TPS voisi nousta jopa pois jumbopaikalta. Kuinka kolme pistettä irtoaa Porista?

– Meidän pitää mennä ja pelata fiksusti. Vieraissa meidän tehtävämme ei ole pistää mitään show’ta pystyyn. Tiivis viisikkopeli ja tehokas hyökkäys – eiköhän niillä se kolme pistettä tule mukaan, Seigo päätti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo