TPS:n synkän kauden yksi harvoja valopilkkuja on ollut 17-vuotias Mikko Rantanen.

Nuori laituri on ottanut väkisin paikkansa pelaavasta kokoonpanosta ja esiintynyt pelaamissa otteluissaan vakuuttavasti.

– Itsellä on tuntunut koko kauden hyvältä. Itseluottamus on noussut sen myötä koko ajan. Se toki ottaa vähän päähän, kun joukkueena ei ole tullut niin paljon voittoja, mitä odotettiin. Se on kuitenkin se homman suola tässä, Rantanen pohti SuomiKiekko-sivustolle.

Viime kaudella muutaman pelin pelaamaan ehtinyt TPS-kasvatti kertoo Liigan vauhtiin sopeutumisen menneen paremmin ja paremmin.

– Viime vuonna oli ensimmäisten pelin takia vielä vähän perhosia vatsassa. Nyt on jännittäminen jäänyt vähemmälle – se on varmaan suurin ero siinä suhteessa.

Myös muuten viime kevät on auttanut siirtymistä vakiorooliin aikuisten peleissä.

– Nyt sitä tunsi jo vähän kesätreeneissä tyyppejä ja pystyi heittämään jo jotain läppääkin. Ja samalla tiesi myös, mitä odottaa Liigan vauhdista.

Kotikisat mielessä

Rantasen yksi kauden isoimpia tavoitteita on keväällä Lappeenrannassa ja Imatrassa pelattavat U18-kisat.

– Kyllähän ne ovat isoja näytönpaikkoja myös henkilökohtaisesti. Siellä on kuitenkin aina paljon skoutteja katsomossa ja muuta.

– Meillä on todella hyvä nippu kasassa. Uskon, että meillä on kyllä hyvät mahdollisuudet menestyä myös tulevissa kotikisoissa.

17-vuotiaalla hyökkääjällä on itse iso rooli joukkueessa.

– Toivottavasti saa myös jatkossa onnistumisia ja pystyy kantamaan sitä roolia, mikä on tavoitteena.

Kuinka paljon Liigaryhmässä olo on auttanut myös tuleviin arvokisoihin valmistautumista?

– Kyllä uskon, se on jo iso asia, että saa treenata joka päivä näiden äijien kanssa. Sen myötä joutuu antamaan joka päivä kaikkensa, eikä pääse liian helpolla missään vaiheessa. Se vie varmasti eteenpäin koko ajan, Rantanen kiitteli.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo