Kuluvan KHL-kauden kentis kovin yllättäjä on maalivahti Ari Ahosen Barys Astana.

Viime kaudella Barys sijoittui itäisessä konferenssissa kuudenneksi kerättyään 52 ottelusta 85 pistettä. Nyt kazakkiseura on kaapinut saman pistepotin 43 matsin aikana.

Ari-Pekka Selinin ja Raimo Helmisen luotsaama Barys on keikkunut koko kauden kärkisijoilla. Se on ollut kova yllätys. Seuran ykkösvahdin mukaan menestys on koko joukkueen ansiota.

– Ei varmaan ole mitään yksittäistä syytä. Olemme pystyneet pelaamaan peli peliltä paremmin yhdessä. Meillä on hyvä ryhmä äijiä kopissa ja kaikki antavat kaikkensa jäällä. Siinä on salaisuus, Ahonen kertoo SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

32-vuotias maalivahti on mielissään siitä, että pääsee haastelemaan äidinkielellä. Muutoin Selinin ja Helmisen valmentaminen ei ole Ahosen kantilta merkittävä asia.

– Ei sun mun omaan peliin hirveästi vaikuta, he ovat enemmän joukkueen kanssa. Meillä on kazakstanilainen maalivahtivalmentaja, jonka kanssa teen itse paljon töitä. On kiva, kun saa vaihtaa pari sanaa suomea välillä, Ahonen myhäilee.

Ahonen siirtyi Astanaan viime kesänä yksivuotisella sopimuksella. Tätä ennen maalivahti torjui vajaat kaksi kautta huippujoukkue Metallurg Magnitogorskissa.

Kazakstanin pääkaupunki on ollut mukava paikka eikä Ahosella ole seurasta pahaa sanottavaa.

– Mä olen ollut todella tyytyväinen. Itse on olen viihtynyt mainiosti, perhe on viihtynyt tosi hyvin. Organisaatio on pitänyt hyvää huolta itsestäni ja perheestä, joten mikäs siinä ollessa. Hieno paikka kaiken kaikkiaan, Ahonen iloitsee.

Ahosen mietteitä Jokereista ja tulevasta KHL-kaudesta lisää lähiaikoina!

Marina Mukhametzyanova, Kazan