Tiistain liigakierroksen kärkikamppailu nähtiin Oulussa, kun sarjakärki Kärpät sai vieraakseen SaiPan.

Vahvasti Kärppien komennossa edennyt ottelu pysyi kuitenkin lukemien suhteen tasaisena loppuhetkille asti, mutta aivan rinnalle SaiPa ei kuitenkaan yltänyt.

Ihan parhaaseen keltapaidat eivät vieraspelissä yltäneet Jussi Markkasen mukaan.

– Oli sitten Kärppien hyvyyttä tai meidän vähän nihkeää suorittamista, niin ei oikein päästy tekopaikoille. Kärpille toki kunniaa siitä, että he pitivät meidät pois hyviltä paikoilta. Roikuttiin pelissä mukana ja hyvällä tuurilla olisi voitu lopussa tehdä vielä tasoitusmaalikin. Mutta vähän oltiin jäljessä, Markkanen kertasi peliä SuomiKiekko-sivustolle.

Kärppien maalilla veräjänvartija Jussi Rynnäs pääsikin Markkasen mukaan helpolla.

– Rynnäksellä ei tainnut olla edes kymmentä torjuntaa kahteen erään, mikä on aivan liian vähän. Ei meillä laatupaikkoja ihan kauheasti ollut. Mutta kunnia Kärpille, pitivät meidän pois sota-alueelta.

– Oltiin vähän vaisuja aluksi, mutta koitetaan ottaa opiksi siitä, että näin kovaa joukkuetta vastaan pitäisi pystyä kamppailemaan täydet kolme erää 100% tason. Siihen ei pystytty ja se näkyi sitten tuloksessa, Markkanen jatkoi.

Pelin jälkeen pieneksi harmitukseksi jäi Kärppien 1-0-osuma, missä Julius Junttila pääsi hieman yllättämään Markkasen.

– Katsoin sen tilanteen valotaululta jälkikäteen, että mitä siinä tapahtui, mutta se osui kypärään ja luulin, että se menee yli, mutta pomppasikin sisään. Valitettava pomppu, mutta niitä sattuu.

– Tietysti ikävää että tuollaiset maalit menevät tämmöisessä pelissä, kun itse emme pysty paljoa luomaan paikkoja. Pitäisi pystyä pitämään kaveri vähissä maaleissa. Onhan Kärpät taitava joukkue ja kaksi maalia on ihan siedettävä. Mutta kyllä se jää aina kaivelemaan kun menee vähän helpohkoja maaleja, Markkanen harmitteli.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen