Raimo Summanen pörssikärkeen nousseesta Ville Peltosesta: ”Ainutlaatuinen pelaaja”

HIFK kohtaa tammikuun tasauksessa Bluesin back-to-back-peleissä. Perjantaina ollaan Nordenskiöldinkadun hallissa ja lauantaina Espoon Tapiolassa.

HIFK-luotsi Raimo Summanen pitää tuplaotteluiden henkeä jo hieman playoff-tyylisinä.

– Tosi iso testi meille, siinä on vähän playoff-henkeä kun on kaksi kertaa sama jengi vastassa. Meidän on pystyttävä kamppailemaan yhtä hyvin kuin Espoo ja pelattava järkevästi sitä meidän omaa peliä, Summanen luonnehti viikonlopun pelejä HIFK:n kotisivuilla.

Summanen ylistää Liigan pistepörssin kärkeen noussutta kapteeniaan Ville Peltosta, 40, joka jo harkitsi jo uransa lopettamista surullisen kuuluisan aivotärähdyksen seurauksena.

– En ole nähnyt yhdenkään urheilijan, yhdenkään jääkiekkoilijan nousevan sellaisesta paikasta tälle tasolle. Se kertoo siitä, että Ville on spesiaali pelaaja, nimenomaan henkisellä puolella.

Ylistyssanoja tulee myös taustalla HIFK:n valmennustiimiin kuuluvalta Janne Hänniseltä.

– Kyllä se on kovaa työtä ollut, tosi hienoa nähdä miten paljon Ville on mennyt eteenpäin kesästä, kun ensimmäisen kerran nähtiin ja missä Ville on nyt. On kyllä tosi hieno tarina, Hänninen sanoo.

Peltonen on rikkonut vanhimpana liigapelaajana 10 maalin ja 30 pisteen rajat yhdellä kaudella. Uudet kymmenluvut ovat lähestymässä, kun Peltonen on koonnut kuluvalla kaudella 39 ottelussaan jo 37 (10+27) pistettä.