Nuorten MM-kisat huipentuu sunnuntaina mahtavaan finaaliin, kun Suomi ja Ruotsi kohtaavat Malmössä.

SuomiKiekko-sivuston toimittaja Ilari Isotalo nostaa esille viisi mielenkiintoisinta ruotsalaisnimeä, joiden kanssa Leijona-ryhmän pitää olla tarkkana.

Ottelu alkaa klo 20.00 ja se näkyy myös ilmaiselta Sub-kanavalta.

Oscar Dansk, mv
OHL:ssä pelaava Erie Ottersin ruotsalaisvahti on ollut näiden vakuuttavimpia torjujia läpi kisojen. Dansk on isokokoinen torjuja, joka liikkuu kuitenkin kokoisekseen vahdiksi hyvin. Yksi finaalin kiinnostavin taistelupari onkin ruotsalaisvahti vastaan huippuvireinen Juuse Saros.

Gustav Olofsson, p
19-vuotias Olofsson on noussut Ruotsin johtaviksi puolustajiksi tässä turnauksessa. Kiekollisesti taitavan, mutta kohtuullisen isokokoisen pakin rooli korostuu entisestään, kun pakkipari Jesper Pettersson on pelikiellossa. Pelinavaamisen yksi tärkeimpiä moottoreita, joiden kanssa Leijona-ryhmä saa olla tarkkana.

Filip Forsberg, h
Kapteeni Forsberg on noussut näiden kisojen suurimmaksi tähdeksi. Nashville Predatorsin hyökkääjän voisi sanoa olevan mies poikien joukossa. Forsberg on muodostanut näissä kovan ketjun Elias Lindholmin sekä Jacob de la Rosen kanssa. Tämän kolmikon kanssa Leijona-pakisto saa olla koko ajan hereillä.

Alexander Wennberg, h
Kun katseet kääntyvät Ruotsin ykkösnyrkkiin, jää huomiotta helposti myös muut hyvässä iskussa olevat nimet. Yksi heistä on Jarmo Kekäläisen viime kesän varaus Wennberg, joka tuo varsinkin ylivoimalle jatkuvan uhan. Taitava hyökkääjä, jonka pelisilmä on enemmän kuin mainio.

André Burakovsky,h
Ruotsin suurin vahvuus näissä kisoissa on ollut kuitenkin tehojen laajuus hyökkäyspäässä. Joukkue ei ole pelkästään kahden kärkiketjun varassa, mistä kertoo kolmosketjusta käsin vahoja kisoja pelaavan Burakovskyn tehot. Monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy myös itse ratkaisemaan otteluita.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo