Nuorten Leijonien maailmanmestari Topi Nättinen ei kauaa ehdi huilata – tiistaiaamuna kutsuu Tikkakoski ja Suomen puolustusvoimat!

– Oikeastaan tänään illalla olisi pitänyt ilmoittautua, mutta onneksi sai GM (Timo Bäckman) hoidettua, että tarvii vasta huomenna mennä sinne. Oisiko se ollut puoli kahdeksalta aamulla, Nättinen myhäilee.

– Mutta se nyt on ollut viime kesästä asti tiedossa, että menossa sinne ollaan. Ja kyllä sinne mieluummin näin lähtee!

Eli teit vähän niinkuin ”mikkokoivut”, maailmanmestarina armeijaan?

– Niin, kyllä tällä ehkä jotain hyötyy siellä. Tai toivotaan ainakin!

Nättinen esittäytyi maanantaina medialle ja sukulaisille varsin erinäköisenä kuin aiemmin – tukka oli nimittäin kokenut melkoisen lyhennyksen kultajuhlien aikana.

– (Mikko) Vainonen ja Lehtosen Mikko siinä taisivat olla suurimpina operoijina, Nättinen kertaa – tosin myös Henri Ikonen ilmoittautui haastattelun yhteydessä ansioituneeksi koneen käyttäjäksi.

Mestarien yöunet olivat jääneet odotetun vähiin, mutta medialle esiintyi silti nuoria miehiä, jotka olivat kuin yhtä hymyä. Nättisen myhäilyäkään ei vähentänyt se, että Tikkakoski kutsuu kukonlaulun aikaan.

– Tästä lähdetään tyttöystävän autolla torijuhlaan ja sen jälkeen Jyväskylään. Siellä ollaan puolenyön jälkeen, nukutaan taas vähän aikaa ja lähdetään ilmoittautumaan.

– Siitä se lähtee, ja nyt on ainakin totuttu tähän tiukempaan unirytmiin!

Pekka Mäntylä, Helsinki-Vantaa