Edmonton Oilers katkaisi seitsemän tappiollisen vierasottelun putken maanantaina Vancouverissa, kun se kaatoi isäntänsä Canucksin Jesse Joensuun voittomaalilla 4-2-lukemin. Voitto oli Oilersille toinen peräkkäinen kahteen päivään.

Edmonton Oilersilla on vaihteeksi menossa NHL:ssä parempi jakso. Edelleen tukevasti läntisen konferenssin pohjilla majaileva Oilers voitti kotonaan maanantaina Nashvillen ja jatkoi tiistaina siitä, mihin maanantaina jäi. Canucks kaatui lopulta Rogers Arenalla lukemin 4-2.

Edmontonin sankariksi nousi tiistaina työnsankari, joukkueen nelosketjun raataja Jesse Joensuu. Joensuu lakaisi roskat Vancouverin maalin edestä sisään kolmannen erän alussa Ryan Smythin syötöstä. Maali oli porilaisen kauden kolmas. Oilersin ykköspyssy oli hattutempun iskenyt David Perron.

Joensuu itseasiassa on kahden ottelun pisteputkessa, sillä maanantaina Nashvillea vastaan tilille kilahti kauden ensimmäinen syöttöpiste.

– Kun Perron on joskus iso nimi lopetettuaan ja joku kysyy, että kuka teki voittomaalin silloin, kun hän iski hattutempun, niin se olen minä, Joensuu nauratti mediaa ottelun jälkeen.

Joensuun tilanne Oilersissa on säilynyt kauden mittaan lähes ennallaan. Peliaikaa ja vastuuta on tullut huonosti pelanneessa joukkueessa nihkeästi. Siksi maanantain reilut 11 minuuttia ja tiistainakin tulleet noin kymmenen minuuttia maistuivat suomalaispelaajalle. Etenkin, kun kasvaneen peliajan myötä myös tehotilastoon ilmestyi lisämerkintöjä.

– Kyllähän tämä maistuu ja kiva pelata kun sai nyt tänään ja eilen enemmän vastuuta kuin sen neljä minuuttia, minkä aiemmin. Kuitenkin haluaa pelata ja nauttia pelaamisesta, Joensuu virkkoi SuomiKiekko-sivustolle.

Joukkueena Oilersin tilanne ei ole häävi, sillä eroa voitonkin myötä pudotuspeleihin on vielä 22 pistettä. Loppukaudesta joukkue pelaa siis vain kunniasta ja tulevista työpaikoistaan.

– Joku tuossa sanoi, että meillä on enemmän kuuden ottelun tappioputkia kuin kahden ottelun voittoputkia. Kyllähän loppukaudesta pitkä tulee, mutta toisaalta jos tässä pelejä alkaa laskea alaspäin, niin sitten siitä vasta pitkä tuleekin. Työpaikoista tässä myös pelataan, Joensuu muistutti.

Canucksin ottelun hahmoksi nousi kauden ensimmäisen ottelun kahden vamman jälkeen pelannut nuori Jordan Schroeder, joka teki kotijoukkueen molemmat maalit. Ja molemmat Oilers-pelaajan luistimen kautta.

Oilersin kolmesta muusta maalista vastannut David Perron teki jo kauden 21:nnen maalinsa Edmontonille. Oilersille voitto Vancouverista oli kauden ensimmäinen kolmen tappion jälkeen.