Jere Karalahti Sotshi-valinnoista: ”H**vetin onnellinen joka jätkän puolesta”

© Kuva: Juha Tamminen
Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Jokeri-konkari Jere Karalahden nimeä ei lopulta löytynyt Sotshi-valinnoissa kuin epäviralliselta varamieslistalta.

Kuinka kova pettymys se oli puolustajalle itselleen?

– Ensinnäkin mä oon helvetin onnellinen joka jätkän puolesta, joka sinne pääsi. Ja totta kai, mä alan olee vanha mies jo kuitenkin, että varmasti ei tulevaisuudessa oo mahdollista ja näin. Mutta ei siinä mitään, Suomella on paljon laadukkaita puolustajia, valinnat on tehty ja mennään eteenpäin, Karalahti pyöritteli SuomiKiekko-sivustolle.

Ymmärrettävästi pelimies ei siis suoraan myönnä pettymystään. Mutta esimerkiksi perjantain Kärpät-pelin nähneet varmasti toivovat seurakaveri Ossi Väänäsen nostavan tasoaan roimasti ennen kisoja – vaikkapa samalle huipputasolle, jolla Karalahti kärkinippua piti kurissa.

Ennen Minskin MM-kisoja Karalahti ehtii saada mittariin 39 ikävuotta. MM-jäiden ajattelu saattaa olla vielä ennenaikaista, mutta kysytään silti:

Kiinnostaako Minsk?

– Kaikki katseet on nyt tässä meidän joukkueesssa (Jokereissa), mutta totta kai olen jutellut asiasta maajoukkueen valmennusjohdon kanssa. Ja mähän pelasin Minskissä kaksi vuotta itse ja olin vuoden kapteenina, niin kyllähän mulla on helvetin hienoja muistoja sieltä.

Pekka Mäntylä, Helsinki

Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!