Perjantaina HIFK:lle vieraissa maalein 4-1 hävinneen Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki tuskaili pelin jälkeen joukkueensa tehottomuutta. Kotijoukkueen maalivahti Joakim Lundström venyi varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä huikeisiin torjuntoihin.

Lundströmmi vai mikä sen nimi on, oli aivan ilmiömäinen, Marjamäki sanoi.

Pelin kuva olisi voinut olla erilainen, jos Mikko Alikosken tekemää maalia ei olisi hylätty.

Sekin varmasti vaikutti jotain, että teiltä hylättiin kyseenalaisesti maali?
– No joo, niitä tulee peliin. Tuomarit tekee mitä tekee. Olen ihan samaa mieltä, että kyseenalainen hylkäys oli, paljon estämispeliä sallineeseen tuomarilinjaan pettynyt Marjamäki sanoi.

Alikoski laittoi kiekon reppuun avauserässä. Hyökkääjän maila oli koko ajan kiinni kiekossa ja räpylällään pelivälinettä hamunnut Lundström ei ehtinyt peittää kiekkoa, mutta päätuomari Teemu Salminen levitti kätensä hetki maalin syntymisen jälkeen.

Kärpillä oli lukuisia muitakin huippupaikkoja mennä pelissä johtoon, mutta avausosuman sivalsi Thomas Nykopp irtokiekosta. Päätöserän alussa Joonas Donskoi tasoitti, mutta sitten Kärppien ote kirposi täysin ja IFK meni menojaan.

– Meillä oli kahdeksan laatupaikkaa kahteen ensimmäiseen erään ja nolla oli taulussa. Ammuimme pikkasen itseämme jalkaan. Se kertoo jotain meidän pelaamisesta, pikkuriikkinen puuttui pelaamisestamme, Marjamäki sanoi pelin tauottua.

– Kolmas erä alkoi hyvin ja saimme tasoitusmaalin, mutta sitten vähän itse sähläsimme. Loppukiri jäi vajaaksi. Se oli myös IFK:n hyvyyttä. He pelasivat erittäin viisaasti.

Tommi Koivunen, Helsinki
Twitter: @tommik1o