HIFK:hon kesken kauden siirtynyt Joakim Lundström on ehtinyt kokea kauden aikana jo paljon.

Syksy kaukana Siperiassa oli maalivahdille melkoinen kokemus. KHL-seura Admiralin kotikaupunki Vladivostok saa kuitenkin jälkikäteen torjujan kehut.

– Hieno ja uusi tilanne omassa elämässäni. Matkassa tapahtui kaikkea mielenkiintoista. Kaupunki oli upea, mutta matkustaminen oli jotain… erittäin kamalaa, Lundström kertaa SuomiKiekko-sivustolle.

Seuran toiminta oli maalivahdin mukaan vielä hieman hakemista.

– Se oli uusi joukkue KHL:ssä, minkä huomasi lähes kaikessa tekemisessä. Moni asia oli uutta ja asiat selvisivät ikään kuin kokeilemalla. Jos heille antaisi vuoden aikaa, uskoisin toiminnan olevan jo hyvin erilaista.

Suurin sopeutuminen oli kuitenkin pelityylissä. Lundström naurahtaakin, kun kysyy eroja ruotsalaisessa sekä venäläisessä kiekkoajattelussa.

– Peli oli todella vauhdikasta ja puolustus – sitä ei vain ollut. Joten hyppy oli todella iso – Ruotsissa kaikki peli perustuu nimenomaan puolustamiseen!

– Se oli asia, mikä vaati paljon totuttelemista. Mutta se oli samalla hauskaa, uskon sen tehneen minusta paremman torjujan.

Jortikasta Summaseen

Syy KHL:stä lähtemiseen oli lopulta harmittava. Ruotsalainen jäi kohtuullisen hyvistä otteista huolimatta ilman peliaikaa.

– En tullut toimeen yhden valmentajan kanssa, sen takia vaihdoin maisemaa, Lundström myöntää.

Onko kenties kyseessä Admiralia sillä hetkellä luotsannut Hannu Jortikka, joka jakoi myös julkisesti kovaa kritiikkiä?

– En sano nimiä, Lundström vastaa leveä hymy kasvoillaan.

Jortikka vaihtui HIFK:ssa toiseen vahvaan persoonaan, kun helsinkiläisryhmää käskee Raimo Summanen.

Millaisia persoonia kaksi valmentajaa ovat maalivahdin vinkkelistä?

– He ovat molemmat menestyneet omilla tyyleillään. En halua kommentoida heidän tyylejään sen enempää, minun pitää vain sopeutua tilanteeseen ja tehdä oma työni parhaalla mahdollisella tavalla, Lundström muotoilee.

Ilari Isotalo, Rauma
Twitter: @IlariIsotalo

Lue myös: KHL-hylkiö voittamisen perässä HIFK:hon: ”Kävin kaikki Euroopan sarjat läpi”