Suorasta playoff-paikasta Liigassa taisteleva HIFK on parhaillaan kuudentena ja taistelee kynsin ja hampain siitä, että ei joudu villi kortti -kierrokselle. Joukkue kohtaa tiistaina Liigassa Ilveksen, joka on 9:s, vain kolmen pisteen päässä HIFK:sta.

HIFK:lle lauantaina voiton Ässistä voittomaalikisassa ratkaissut Arttu Luttinen painottaa joukkueensa tarvitsevan määrätietoisuutta vastustajan maalin eteen.

– Oli vapaapäivä ja maanantaina laitettiin koneet käyntiin. Aika vähän harjoitellaan ja säästetään energiaa peleihin. Aina tärkeää, että joka päivä saadaan kroppa tietyllä tapaa käyntiin niin ollaan valmiina peleihin, Luttinen kertoi HIFK:n videohaastattelussa.

– Taas vähän muuttui, kun olen pelannut sentterin paikkaa pari peliä ja jatkuu varmaan Ilvestäkin vastaan. Tehdään omat työtä ja antaa laitureiden kiitää. Itse pyrkii jakamaan kiekkoa mahdollisimman hyvin ja katsoa puolustus päätä.

HIFK on pelannut Ilvestä vastaan tällä kaudella aiemmin kaksi vähämaalista ottelua. Hakametsässä Ilves voitti 2-1-voittomaaleilla, HIFK voitti kotonaan aiemmin 2-0. Nyt pelataan jälleen Tampereella.

– Viime aikoina ollaan hävitty pelejä erikoistilannepelaamisen vuoksi. Vähän yksinkertaisuutta lisää. Palataan perusasioihin eli laukauksia ja miehiä maalille. Sitä kautta lähdetään rakentamaan eikä yritetä liian vaikeita ratkaisuja.

– Erikoistilanteilla voitetaan tai hävitään pisteitä. Ylivoimalla pätee perusasiat ja liialla siirtelyllä ei paikkoja tule. Alivoimassa uhrautuminen ja kimpassa pelaaminen on avainasemassa, kun on viisi miestä vastassa. Näitä asioita kun terävöitetään, niin saadaan lisää pisteitä jatkossa.