Tampereen Tapparassa epäonnistunut jenkkihyökkääjä Phil McRae löysi kaudelleen uuden suunnan siirryttyään Espooseen. Bluesissa McRae on pelannut 28 ottelua tehoilla 6+8=14.

– Tapparassa ei mennyt niin kuin olisin halunnut, mutta olen kiitollinen mahdollisuudesta täällä. Yritän saada siitä kaiken irti. Olen nauttinut tässä joukkueessa pelaamisesta ja pitänyt kaupungista, Helsingissä asuva McRae sanoi viikonloppuna.

Tammikuun tasauksessa pisteet HIFK:n kanssa tasannut Blues oli vahvasti riippuvainen Siim Liivikin johtamasta vitjasta, jonka laidoilla hyökkäävät Eetu Pöysti ja Ilmari Pitkänen. Kolmikko sai pelin painopisteen toistuvasti IFK:n päätyyn. Paperilla ketju on espoolaisten nelonen, mutta…

– En tiedä onko nelosketju oikea termi, he pelaavat kuin ykkösketju tällä hetkellä. He ovat liekeissä. On hienoa nähdä heidän menestyvän, he tekevät kovaa töitä ja ansaitsevat kaiken sen, McRae hehkutti.

McRae sai pohjoisamerikkalaista seuraa, kun espoolaisseura hankki reilu viikko sitten kanukkihyökkääjä Justin DiBenedetton. Hyökkääjät pelasivat aikoinaan OHL:ssä kiihkeitä rivalry-otteluita McRaen edustaman London Knightsin ja DiBenedetton Sarnia Stingin välillä.

– Emme tunteneet toisiamme, mutta tiesimme toisemme niistä peleistä. Ne olivat isoja pelejä. On erittäin mukavaa minulle, että joukkueessa on nyt toinenkin pohjoisamerikkalainen. Hän asuu naapurissani ja olemme käyneet yhdessä syömässä ja sen sellaista.