Espoo Blues nousi Liigan kuudennelle sijalle voittamalla kotonaan Pelicansin maalein 4-0. ”Maalin peli” repsahti lopussa, kun Blues latoi viimeisillä minuuteilla kolme häkkiä kovasti taistelleen Pelicansin verkkoon.

Kotiottelunsa yleensä vahvalla sykkeellä aloittavan Bluesin liike jäi alussa pukukoppiin ja lahtelaiset hallitsivat kenttätapahtumia.

– Alku oli meiltä tahmea, ehti kapteeni Kim Hirschovits todeta, kun kuntopyörää polkenut Miro Aaltonen repesi nauruun.

– Kalu oli tahmea!? Aaltonen ihmetteli.

Aaltonen laukoi Bluesin 2-0-maalin Hirschovitsin syötöstä ajassa 57.15.

– Niin tota… Oli meilläkin muutama hyvä paikka ensimmäiseen erään, mutta teimme muutamia virheitä, Hirschovits pääsi pian jatkamaan.

Toisessa erässä Blues otti pelin täysin haltuunsa, eikä maalivahti Jani Nieminen joutunut torjumaan kertaakaan. Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä maalivahti piti espoolaiset pystyssä.

Pelicans-valmentaja Hannu Aravirta äimisteli pelin jälkeen kakkoserän olevan Barona-areenassa aina täysin erilainen. Hän epäili kaukalon olevan jotenkin vino.

– Tokaan erään koko jengi nosti upeasti tasoa. Saimme hyvän otteen ja hallitsimme tosi hyvin. Oli paljon maalipaikkoja ja saimme yhden ylivoimamaalin, Hirschovits näki.

38 ottelussa tehot 3+16=19 nakuttanut Hirschovits oli kakkossyöttäjä maalissa, jonka Daniel Widing laukoi. Kauden hyvin aloittanut ”Kimi” pelasi pitkän pätkän ilman tehopisteitä, mutta on viime peleissä saanut taas pistehanat auki.

”Osaan suhtautua eri tavalla kuin vuosia sitten”

Pelicans-ottelussa paljon maukkaita maalintekopaikkoja pelikavereilleen tarjonnut Hirschovits korosti aiemmin syksyllä Helsingin Sanomien haastattelussa olevansa mielestään muutakin kuin pelkkä pistelinko. Mainettaan parempi kahden suunnan sentteri ja alivoimapelaaja.

Pisteet tuovat kuitenkin – luonnollisesti – helpotusta pääkoppaan.

– Totta kai [helpottaa], kun tule onnistumisia. Olemme saaneet maaleja ja niin oma kuin ketjunkin peli on parantunut. Kaikkihan niitä [pisteitä] odottaa. Siitä saa itseluottamusta. Pääasia on kuitenkin se, että joukkue menestyy.

– Ei minulla ole tällä kaudella ollut minkäänlaista painetta, vaikka totta kai lyön omat odotukseni. Osaan suhtautua vähän eri tavalla kuin vuosia sitten, pistepörssin kaudella 2008-09 voittanut sentteri virnisti.

– Niin ja lisää sinne vielä, että Aaltonen on helvetin hyvä.

Tommi Koivunen, Espoo
Twitter: @tommik1o