Bluesin ja Ässien välistä liigakamppailua oli tiistaina seuraamassa reilut 4500 katsojaa. Ottelun erikoisuus oli se, että Viron kansalaiset pääsivät teemaotteluun veloituksetta.

Maalein 4-2 ottelun voittaneen Bluesin Virossa syntynyt sentteri Siim Liivik yllättyi virolaisten valtavasta määrästä. Heitä oli yli 1000.

– Oikeasti? Sehän on ihan sikamakea juttu. Se on huikeeta, täytyy nostaa hattua. Jengi pääsee vielä himaan, kun viimeinen lautta menee vissiin kello 22.30. Tosi makea juttu. Näkee, että kulttuuriakin on, Liivik sanoi pelin jälkeen.

Liivik ja maanmies Robert Rooba saivat pelin jälkeenkin paistatella parrasvaloissa. Hyökkääjät tapasivat valtaisan joukon faneja ja antoivat haastatteluita Viron televisioon. Kaksikkoa seurataan etelänaapurissa tarkalla silmällä.

– Joo, se oli ihan hauskaa. Oli paljon pikkuisia, etenkin virolaisia, mutta myös suomalaisia myös totta kai. Ihan himmeä juttu, että jengi jaksoi vaivautua ja tulla katsomaan. Saatiin vielä voitto, se lämmittää vielä heidänkin mieltä.

Viron jääkiekkoliiton edustaja Ahti-Kullervo Jõgi kiitteli erityisesti sitä, että iso osa eestiläiskatsojista oli nuoria, joita maan kiekkoilu tarvitsee kehittyäkseen.

– Ihan loistava tapahtuma. Siim ja Robert ovat positiivisinta, mitä Viron kiekkoilussa on. Yhteistyö Bluesin kanssa on toiminut mukavasti, samoin kuin muiden suomalaisseurojen kanssa, mutta niillä ei ole niin paljoa virolaispelaajia. Olemme yhdessä kehittäneet ja vieneet tätä eteenpäin.

Tommi Koivunen, Espoo
Twitter: @tommik10