Leijonien Sotshi-joukkueessa, mikäli miehet pysyvät kunnossa, nähtävät Saku Koivu ja Mikko Koivu kertovat kumpikin että toinen sopisi paremmin Leijona-kapteeniksi.

Saku, 39, vanhempi veljeksistä toimi itseoikeutetusti Leijonien kapteenin 1990- ja 2000-luvun vaihteessa, mutta viime vuosina 30-vuotias Mikko on kantanut usein kapteenin C-kirjainta maajoukkueessa ja on johdattanut veljensä tavoin Leijonat maailmanmestaruuteen.

Aiemmin Mikko kertoi, että Saku on hänen valintansa kapteeniksi. Isoveli tietää, miksi pikkuveli näin sanoo.

– Meillä on molemmilla kokemuksia kapteeniudesta. Ymmärrän, mistä Mikko puhuu. Hän haluaa osoittaa arvostusta vanhemmalle pelaajalle, joka on toiminut aiemminkin kapteenina. Vielä kun tämä saattaa olla viimeinen turnaukseni, Saku kommentoi Star Tribunelle.

– Mutta tämä on nuorempi joukkue kuin ne, joissa olen aiemmin toiminut kapteenina. Mikko puolestaan on toiminut useiden nykyisten maajoukkuepelaajien kapteenina aiemminkin useaan otteeseen, Saku passaa kapulaa takaisin Mikolle.

Veljekset eivät ole asiasta keskustelleet, mutta asia nousee puheenaiheeksi, kun olympiajoukkue valitaan ensi kuussa.

– Kävi niin tai näin, turnauksesta tulee mahtava minulle ja Mikolle. Olemme pelanneet yhdessä jo Torinossa ja Vancouverissa. Olympialaiset ovat upea kokemus urheilijoille ja näitä tapahtumia muistellaan vielä pitkään.