Leijonien taival Sotshin EHT-turnauksessa alkaa torstaina, kun suomalaisryhmä kohtaa Tshekin Prahassa.

SuomiKiekko-sivusto poimi viisi turnauksen mielenkiintoisinta Leijona-pelaajaa.

Seurantaan pääsevässä viisikossa on mukana sekä alkukauden yllättäjiä että Sotshin olympialaisiin vielä mukaan taistelevia nimiä.

Mikko Koskinen, Sibir
Leijonien maalivahtiosastolla mielenkiintoinen nimi on huikean loppusyksyn KHL:ssä vetänyt Koskinen. Isokokoinen torjuja lähti kesken kauden Espoosta itään, mutta harva osasi odottaa nähdynlaista virettä. Espoolaiskasvatti on ollut Sibirin nousun kulmakiviä, mistä kertoo valinta myös KHL:n tähdistöotteluun.

Petteri Nummelin, Lukko
Sotshin kisoihin näyttöjä antava puolustaja on Leijonien suurimman valokeilan alla tulevassa EHT-turnauksessa. Alkukausi Lukossa on osoittanut, ettei kiekollinen osaaminen ole kadonnut mihinkään. Kun laukauskin lähtee mallikkaasti, odotetaan konkarilta erityisesti ylivoimalla isoa roolia myös Leijonissa.

Jere Karalahti, Jokerit
Toinen pakollinen seurattava tämän turnauksen osalta on Karalahti, jota on viety monissa puheissa myös Sotshin kisoihin. Alkusyksy Jokereissa on osottanut, että peruspakki pystyy pelaamaan yhä korkealla tasolla. Karalahti oli jo Helsingin EHT-turnauksessa Leijonien parhaita puolustajia – jatkuuko sama meno myös Venäjällä?

Toni Rajala, HV71
Alkukauden suurimpia suomalaissensaatioita Euroopassa ollut Rajala on noussut hieman yllättäenkin maajoukkuerinkiin. Viime kaudet Pohjois-Amerikassa viilettänyt hyökkääjä on vetänyt Ruotsissa huikean syksyn, minkä ansiosta kutsu kävi myös EHT-turnaukseen. On mielenkiintoista nähdä, miten tehohyökkääjä pääsee esille maajoukkueen mukana.

Teemu Hartikainen, Salavat Julajev
Toinen Eurooppaan palannut hyökkääjä, jonka alkukausi on ollut huikea. Hartikainen on noussut heti KHL-joukkueensa kärkipelaajiksi, mistä kertoo myös kovat tehot 11+14=25. Monipuolisesti pelaava voimahyökkääjä oli myös Helsingissä Leijonien parhaita pelaajia. Hartikainen on jo nyt suurimpia yllätysnimiä tämän kauden maajoukkuekuvioissa.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo