Maanmiehet ilmaiseksi Bluesin peliin, virolaishyökkääjä innoissaan: ”Se on v***u hieno peli, sitä on venattu puoli vuotta”

Robert Rooba, 20, säväytti heti kauden avauksessa laukomalla uransa avausosuman liigapeleissä. Sittemmin Rooba ei ole paistatellut otsikoissa, mutta nautti kuitenkin pitkään Bluesin valmennusjohdon luottamusta, kunnes tippui kokoonpanosta pois. Sunnuntaina virolainen palasi liigaympyröihin ehjällä peliesityksellä Jokereita vastaan.

Tänään tiistaina Rooballa on iso päivä. Teemaotteluistaan tunnettu Blues järjestää hänen ja virolaissyntyisen joukkuekaveri Siim Liivikin kunniaksi Viro-teemapelin, johon Viron kansalaiset pääsevät ilmaiseksi. Ottelun vastustaja on Porin Ässät.

– Se on v-ttu hieno peli. Kova peli on varmaan tulossa. Sitä on tässä venattu puoli vuotta. Tiesimme jo alkukaudesta, että sellainen on tulossa. Se on hieno homma, että Blues tekee tällaisen. Hieno osoitus siitä, että he kunnioittavat virolaisia.

Muun muassa ottelun kuulutukset hoidetaan suomen lisäksi Viron kielellä.

– Kyllä, se nähdään sitten miltä se näytttää ja kuulostaa, Rooba hymyili.

Onko paikalle saapumassa paljon sukulaisia ja ystäviä?

– Se on riippunut siitä, että pelaanko vai enkö. Nyt kun se näyttää vähän varmemmalta, niin uskon että aika paljon tulee. Siellä [Virossa] on aika paljon ihmisiä, jotka seuraavat hommiani täällä. Peli on illalla, niin ehtii hyvin töidenkin jälkeen tulemaan.

– Olen myös sivukorvalla kuullut, että Suomessa asuvia virolaisia on tulossa peliin. On hienoa, että viesti on mennyt heillekin asti.

20-vuotias Rooba tuli Espooseen C-juniori-ikäisenä, jolloin hän muutti isänsä Jüri Rooban kanssa kiekkounelman perässä Espooseen.

Tommi Koivunen
Twitter: @tommik10