Ruotsin pääsarjan Växjö Lakersissa pakitteleva Ville Varakas on pystynyt hyödyntämään vahvaa asettaan vain harvoin.

Varakkaalla on menossa ensimmäinen kausi Ruotsissa. Alun totuttelun jälkeen peli on alkanut maistua paremmalta.

– Ihan hyvin on mennyt. Olen tykännyt olla täällä. Varmasti auttaa, että olemme pelanneet hyvin ja olemme voittaneet enemmän kuin hävinneet. Positiivinen meininki on ollut päällä ja se auttaa myös sopeutumiseen, Varakas pohtii SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Liigassa Varakas mätti tehokkaimmalla kaudellaan Bluesille 31 tehopistettä. Länsinaapurissa rooli ei ole ollut samankaltainen kuin Suomessa.

– Varmaan pistemäärä korreloi aika paljon siihen, ettei ylivoimaa ole paljoa tullut. Jonkin verran olen päässyt kokeilemaan, mutta homma ei oikein toiminut, Varakas pohtii.

– En mieti pisteitä. Oma rooli on auttaa joukkuetta. Nyt minulla on puolustavampi rooli ja yritän hoitaa sen mahdollisimman hyvin, Varakas jatkaa.

Moni muistaa Varakkaan fyysisenä pelaajana. HIFK-kasvatti jakoi mielellään Liigakaukaloissa jykeviä pommeja ollen yksi sarjan kovimmista taklaajista.

Ruotsissa tilanne on toinen eikä Varakas ole pystynyt pelaamaan samalla tavalla kuin Suomessa.

– Täällä fyysisyyttä ei ole ollut niin paljoa. Pelityyli on hieman erilainen, kun kaukalo on isompi. Täällä on aika hyvin pelaajilla päät ylhäällä, Varakas vertailee.

Alkukaudella Varakas pelasi itsensä muutaman kerran pihalle.

– Ei viitsi ottaa liikaa riskejä, että ajautuisi tilanteesta ulos, mies toteaa.

Haastattelu: Sport Professional