Liiga sekä Suomen Jääkiekkoliitto tyrmäävät tiedotteessaan kovin sanoin eilisen Ilta-Sanomien uutisen Vaasan Sportin mahduttamisesta ensi kaudeksi Liigaan. Tiedote alla:

”Viitaten tämän päivän huhuperäiseen uutisointiin Vaasan Sportin siirtymisestä Liigaan, Jääkiekon SM-liiga ja Suomen Jääkiekkoliitto toteavat seuraavaa:

Liiga, Jääkiekkoliitto ja Mestis ovat 3.9.2013 tiedottaneet sarjajärjestelmän uudistamisesta kaudesta 2013-2014 eteenpäin mm. seuraavasti: ”Uudistuksen ydinsisältö on SM-liigan siirtyminen lisenssipohjaiseen järjestelmään, jossa jokaisen – nykyisen ja uuden – liigajoukkueen on täytettävä tietyt taloudelliset ja urheilulliset kriteerit. … Lisenssijärjestelmäprosessin etenemisestä vastaa Jääkiekkoliiton ja SM-liigan yhteiselin eli Huippukiekon neuvottelukunta, joka tuo uuden järjestelmän sekä Jääkiekkoliiton että SM-liigan päättävien elinten hyväksyttäväksi vuoden 2013 loppuun mennessä.”

Liiga ja Jääkiekkoliitto toteavat, että kyseisen järjestelmän rakentaminen on kesken, eikä mitään päätöksiä asian suhteen ole vielä tehty. Päätökset on tarkoitus tehdä ja tiedottaa syyskuun tiedotteen mukaisessa aikataulussa eli vuoden loppuun mennessä.

Yllä mainituin perustein Liiga ja Jääkiekkoliitto toteavat yksiselitteisesti, että tämän päivän Ilta-Sanomien ja sen kautta muiden medioiden uutisointi päätöksestä, jonka mukaan Vaasan Sport siirtyisi Liigaan kaudelle 2014-2015 on perätön.”