HIFK-vahti Liigan tulikuumin – SaiPaan ja HPK:hon myös tunnustusta

© Kuva: Ilari Isotalo
NHL:ssä Dallas - Ottawa! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

HIFK:n Ville Husso on arvioitu menneen Liiga-viikon kuumimmaksi pelaajaksi, tiedotti Liiga maanantaina.

Kärkikolmikkoon mahtuvat myös huippuvireinen SaiPa-laituri Jesper Piitulainen ja Husson vuoden tulokas -kamppailussa haastava HPK-vahti Juuse Saros.

18-vuotias Husso on pelannut huikean tulokaskauden HIFK:n maalilla. Torjuntaprosentilla 93,3 kiekkoja syyskaudella pysäyttänyt Husso lähestyy kohinalla myös kaikkien aikojen tulokasvahtien voittotilaston kärkeä. Nyt koossa on jo 13 voittopeliä.

– Petolauman puolustuksen viimeinen lukko. Pelaa erinomaista ensimmäistä kauttaan Liigassa. Kauden toinen nollapeli ja voitot kaikista viikon kolmesta pelistä. Viimeisissä kuudessa pelissä päästänyt vain viisi maalia, perustellaan Liigan kotisivuilla valintaa.

Piitulainen noussut otsikoihin

SaiPan 22-vuotias laitahyökkääjä Piitulainen on noussut otsikoihin viime aikojen esityksillään. Liukasliikkeinen SaPKo-kasvatti on joukkueensa toiseksi paras maalintekijä yhdeksällä osumallaan.

– Viikon kolmesta pelistä tehot 4+4, kruununa hattutemppu Ilvestä vastaan. Saanut loukkaantumisten myötä lisää vastuuta ja ottanut sen vastaan miehekkäästi.

Saros toinen huippuotteisiin yltänyt nuori maalivahti

HPK:n maalilla päävastuuta kantanut 18-vuotias Saros on torjunut 21 ottelua tilastoin 1,70 / 93,1. Saros oli tulikuumien listan ykkönen kolme viikkoa sitten ja nyt tuli toinen valinta kärkikolmikkoon.

– Kauden alussa HPK:n kokematon maalivahtiosasto näytti heikolta Liigaan, mutta tuskin enää. Saros lähestyy tulokasmaalivahtien nollapeliennätystä, sillä tällä viikolla tuli jo kauden viides nollapeli. Torjui viikolla kaksi voittoa HPK:lle päästäen vain yhden maalin. Tervepäinen nuorukainen.

NHL:ssä Dallas - Ottawa! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!