Nuoret Leijonat aloittaa perjantaina urakkansa nuorten MM-kisoissa Malmössä.

SuomiKiekko-sivusto käy läpi joukkueen pelaaja pelaajalta. Ensimmäisenä vuorossa on maalivahtiosasto, joka on erittäin laadukas tuleviin kisoihin.

Mukana on kaksi säännöllisesti Liigassa pelaavaa torjujaa sekä jo viime vuonna kisoissa ollut Janne Juvonen.

#1 Janne Juvonen, Pelicans

Juvosen alkukausi on ollut yllättävän vaikea. Vakituinen paikka Liigasta ei ole avautunut odotetulla lailla, mikä tuntuu näkyneen ainakin jollain tasolla itseluottamuksessa. Pelicans-lupaus oli jo viime vuonna Ufassa mukana, missä pelasi yhden ottelun.

Juvonen on jäänyt maajoukkueessa kahden muun torjujan varjoon tällä kaudella. Todennäköisin rooli on myös Malmössä kolmosvahdin tontti.

#30 Ville Husso, HIFK

Salamana HIFK:n ykköstorjujaksi noussut Husso on ollut alkukauden suurimpia yllättäjiä Liigassa. Nuori torjuja ei ole juuri isoja nimiä kumarrellut, kun nuorukainen on murtautunut helsinkiläisryhmän pelaavaan kokoonpanoon.

Husso on tuttu nimi myös nuoremmista Leijona-ryhmistä. Hän oli viime vuonna mukana U18-ryhmässä, missä peliaika jäi vähäiseksi Saroksen varjossa. Nyt torjuja taistelee Malmössä tiukasti ykköstorjujan paikasta.

#31 Juuse Saros, HPK

HPK-lupaus Saros on pelannut kokonaisuutena vahvasti ensimmäistä kauttaan Liigassa. Yksi suomalaisen kiekon lupaavimpia vahteja on osoittanut pärjäävänsä jo nyt aikuisten vauhdissa.

Malmössä nuoremmista maajoukkueista tuttu torjuja taistelee tiukasti peliajasta. Todennäköisesti alkulohkon torjuntavire vasta ratkaisee sen vahdin, joka saa ratkaisupeleissä enemmän vastuuta.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo