TPS-hyökkäyksen kärkihyökkääjiä oleva Dan Sexton oli tiistaisen Kärpät-ottelun jälkeen tyytyväisellä päällä.

Vaikka ottelusta tulikin lopulta tiukka 1-2-tappio voittomaalilaukauksilla, näki jenkkitaituri tauon jälkeisessä väännössä paljon hyvää.

– Todella tasainen ottelu, mikä on hyvä merkki meille. He ovat kuitenkin sarjataulukon kärkipäässä ja me pohjalla, joten ottelu osoitti, että myös meidän suuntamme on tällä hetkellä oikeaan suuntaan, Sexton pohti SuomiKiekko-sivustolle.

– Meillä on pelissämme vielä parannettavaa – pieniä asioita siellä täällä, mutta kokonaisuutena oli hyvä tulla tauolta noinkin vahvan avauserän myötä. Se antaa suuntaa myös jatkoon.

Tiistaisen ottelun ratkaisu nähtiin pitkän kaavan kautta. Illan sankariksi nousi Kärppien Joonas Donskoi, jonka rankkarit purivat kerta toisensa jälkeen.

– En ole koskaan nähnyt rankkareita, missä olisi tehty yhtä monta maalia. Enkä ole nähnyt yhtä taitavaa kaveria kuin hän. Hän oli todella vakuuttava. Ja hänen rekordinsa on myös aika käsittämätön, Sexton kehaisi.

Turkulaisten oma alkukausi on ollut todella vaikea. Siihen nähden vahva peli sarjakärkeä vastaan toimi hyvänä itseluottamusbuustina.

– Kokonaisuutena voi olla todella tyytyväinen. He ovat sarjan paras joukkue, joka tällä hetkellä murhaa vastustajiaan. Olimme yhden rangaistuslaukausen päässä voitossa, joten tähän iltaan pitää olla tyytyväinen ja ottaa positiiviset asiat mukaan.

Sarjataulukossa sijalla 13. majaileva TPS saa Sextonin mukaan ottaakin mallia huippuvireisen oululaisryhmän tekemisestä.

– Meidän pitää vain jatkaa painamista. Emme ole vielä näyttäneet todellista osaamistamme. Kärpät osoitti sen, kuinka hyvä joukkue pystyy voittamaan myös vaikean pelin. Meidän pitää vain jatkaa ja painaa hommia, Sextonin resepti kuului.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo

Jenkkihyökkääjä vietti menneen maajoukkueviikon USA:n maajoukkueen mukana. Lue hyökkääjän mietteitä siltä reissulta myöhemmin SuomiKiekko-sivustolta!