Ilveksen seuraavana haasteena liigakarkeloiden puolella on 17. peräkkäistä otteluaan voittaneen Kärppien kohtaaminen.

Kokoonpanosaralla Ilveksellä tapahtuu yksi, mutta paljon puhuttava muutos, kun kanadalaissentteri Daniel Corso on jäänyt pois reissulta.

– Ei isompia muutoksia tule. Nuo pelaavat ketkä meillä on. Corso on viime pelistä sivussa ja (Juuso) Rajala on siinä tilalla. Muuten on samat kentälliset kuin viime pelissä, Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola kertoi SuomiKiekko-sivustolle.

Corson alkukausi on ollut kaksijakoinen. Ensin suoritukset olivat vahvoja ja pisteitä napsui tilille, mutta viime aikoina meno on ollut luvalla sanoen nihkeää.

Myyntipuheita on jo väläytelty eri piireissä, minkä suhteen kokoonpanoratkaisu lauantain pelin osalta onkin hyvin mielenkiintoinen.

Loistava haaste

Muuten Ilves saa mukavat lähtökohdat Kärppien kohtaamiseen.

Joukkue saapui jo ajoissa Ouluun valmistautumaan ja lepäämään, kun taas Kärpät pelasi vielä perjantaina Helsingissä IFK:ta vastaan.

Ilveksen kannalta lähtökohdat ovatkin varsin positiiviset, minkä myös päävalmentaja Tuokkola myöntää.

– Näin on. Ja vielä se, että miten pystyimme torstaina pelaamaan. Oikeasta sellainen samanlainen käyrä jatkui miten pelasimme jo edellisviikolla. Silloin vain hävittiin pelejä. Aktiivinen ilme ja aktiivinen tekeminen ovat meidän aseet millä yritämme mennä eteenpäin, Tuokkola tuumasi myöntäen torstaina tulleen Blues-voiton olleen henkisesti vapauttava joukkuetta ajatellen.

– Totta kai se vaikuttaa olotilaan ja olemukseen, tai enemminkin siihen suorituksen tasoon. Edellisestä kymmenestä pelistä ollaan ehkä kaksi tai kolme pelattu huonosti. Alkukaudesta voitettiin maalilla pelejä ja nyt tuli taas maalin tappioita sitten tuossa. Ollaan tehty kovasti töitä ja Blues-peli oli hyvin nousujohteinen. Saatiin hyvä tulos ja lähdetään jatkamaan siitä.

Kärpät on napsinut voittoja jatkuvalla tahdilla. Juuri Ilves on se nippu, joka onnistui viimeksi päihittämään oululaisjoukkueen.

Lauantain kohtaamista Tuokkola odottaa innolla.

– Loistava haaste. Kaikki putket katkeavat aikanaan. Jos olemme riittävän vahvoja, kurinalaisia ja pelirohkeita, niin meillä on mahdollisuus katkaista se putki, mutta ilmaiseksi se ei tapahdu. Ei ole vahinko, että joukkue voittaa noin paljon pelejä putkeen ja että on vielä historiallinen putki päällä. Lähdetään tappamaan sitä ennakkosuosikin asemaa heiltä ja iskemään muutaman maalin, millä voitetaan tuo peli.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen