Mestiksen yksi alkukauden todellisia sensaatioita on ollut TUTO Hockeyn sentteri Anrei Hakulinen.

Kiekkopiireissä luonnonlapsen maineessakin oleva 23-vuotias hyökkääjä on ottanut alkukaudesta suuria askelia ja noussut kuin varkain turkulaisryhmän kärkinimiksi.

SuomiKiekko-sivusto jututti pistepörssin kärkisijoilla roikkuvaa laituria.

– Täytyy olla tyytyväinen. Olen päässyt loistavien ketjukavereiden viereen ja tehoja on tullut. Mutta samalla tuntuu, että kyllä tästä voi vielä jopa parantaa, alkukaudesta tehot 9+17 nakuttanut hyökkääjä pohtii.

Mitkä ovat sitten mahdollistaneet huiman nousun sarjan tehokkaimpien hyökkääjien joukkoon?

Yksi silmiinpistävä osa-alue on luistelu. Hakulinen on alkusyksystä näyttänyt välillä lentävän luistimilla.

– Kyllä se on aika pitkälti harjoitusmäärästä kiinni. Oltiin tämä kesä myös todella paljon jäällä, minkä myötä tekniikka on parantunut todella paljon, hyökkääjä itse pohtii.

Toinen iso asia on myös kasvanut rooli. Viime kaudella vielä alemmissa ketjuissa tahkonnut Hakulinen sai Lehkoselta heti isomman tontin erityisesti ylivoimalla.

Yhteistyö Tuukka Pulliaisen sekä Aki Keinäsen kanssa nousee syystäkin puheissa esille. Kolmikko on muodostanut alkukaudesta kenties koko sarjan parhaan ketjun.

– Hyvin toimii roolit. Vanhemmat jätkät ovat ottaneet hyvin mukaan ja mikäs siinä pelatessa. Tuntuu, että kentällä löydetään toisemme koko ajan helposti, Hakulinen kertaa.

Ja homma toimii. Kaukalon lisäksi kolmikko löytää toisensa myös huumorin suhteen.

– Hyvin lentää juttu kavereilla. ”Tuke” on kova värittämään ja Keinänen komppaa hyvin. Olen tuntenut molemmat jo jonkin aikaa, joten hyvin juttu luistaa. Hyviä äijiä molemmat, Hakulinen naureskelee.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo