Liigan viimeiseksi juuttuneen TPS:n korpivaellus ei ota päättyäkseen.

Turkulaisjoukkue koki torstaina shokeeraavan tappion, kun Espoon Blues ryösti kolme pistettä vain pari minuuttia ennen loppua tulleella voittomaalilla.

– Nöyräksi vetää. Pelattiin tyhmästi koko ottelun ajan – annettiin vastaiskuja keskialueella ja hukattiin ihmeellisesti kiekkoja. Saatiin mitä ansaittiin, kapteeni Tapio Laakso summasi 2-3-tappion jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

Päävalmentaja Kai Suikkanen oli samoilla linjoilla. Käskijä ei jaksanutkaan hirveästi paijailla omiensa suoritusta kamppailun tauottua.

Varsinkin lopun oman pään puppelointi sai käskijän ymmälleen. Tomi Sallisen maali meni pitkälti alakerran sekoilun piikkiin.

– Harmittava virhe. Ja nämä meidän emämunaukset maksavat niin helvetisti tällä hetkellä, päävalmentaja tykitti.

Tähdille kritiikkiä

Ottelu oli kokonaisuudessaan turkulaisille todella vaikea. Blues hallitsi varsinkin avauserää, jossa Fredrik Norrena piti kotijoukkuetta pystyssä.

Edes avausmaali ei helpottanut turkulaisten pelaamista.

– Olisin luullut, että Ilves-voitto olisi tuonut vähän rentoutta peliin. Mutta olimme tänään kyllä ensimmäisen erän ihan jaloissa, Suikkanen myönsi.

– Toisessa erässä saatiin hyvä taistelu, mutta varsinkin kolmannessa erässä iski taas se voittamisen pelko.

Kritiikkiä lensi erityisesti joukkueen kärkiketjuille. Francis Paren johtama ketju otti pelissä tililleen muutaman miinuksen.

– Se henkinen tila vain näkyy tekemisestä. Laakson nelosketju oli tänään todella hyvä. Sitten taas Paren kenttä kun ei saa maaleja tehtyä, niin omissa soi.

Kriisipalaverin kautta katse eteenpäin

Ottelun jälkeen turkulaisryhmä vietti pitkään aikaa joukkueen pukukopissa. Ryhmä kävi asioita ensin valmennuksen kanssa ja lopulta pelaajiston kesken.

– Ei sen kummempaa. Pelistä puhuttiin, Suikkanen kommentoi.

– Ne asiat jää meidän omaksi tiedoksi ja noiden seinien sisään, Laakso vastasi.

Kapteenin mukaan resepti jatkoon on simppeli. Lauantain Lukko-peli on joukkueelta seuraava mahdollisuus pestä kasvonsa kotiyleisön edessä.

– Ei auta kuin tehdä päivä toisensa jälkeen töitä. Näistäkin virheitä pitäisi ottaa opiksi. Se on ainoa tie.

– Jokaisen täytyy itse miettiä tuolla kopissa, miten pystyy auttamaan joukkuetta enemmän, Laakso kiteytti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo