Leijonien kokoonpano kokee pieniä muutoksia lauantain Tshekki-otteluun Karjala-turnauksessa, kun muun muassa torstaina Venäjää vastaan 13. hyökkääjänä toiminut Mika Pyörälä nousee joukkueen ykkösketjuun.

Pyörälä nappaa Niklas Hagmanin paikan Petri Kontiolan ja Juhamatti Aaltosen viereltä.

Kunnolla pelitapahtumiin mukaan pääseminen maistuukin Pyörälälle.

– Edellisestä maajoukkuepelistä on vierähtänyt aikaa, kun viime vuonna en ollut mukana. Intoa kyllä on, Pyörälä vakuutteli perjantaina median edessä.

– Mielenkiinnolla otin kutsun taas vastaan. Nämä ovat aina hyväntason pelejä ja on mukava päästä mittaamaan, että missä sitä menee, kärppälaituri jatkoi.

Oulussa alkukausi on sujunut mukavissa merkeissä. Siitä on ollut mukava jatkaa muun maussa maajoukkuekarkeloiden puolelle.

– Paljon on saanut vastuuta. Sellaisia asioita on tullut eteen omassa suorittamisessa mitä olen odottanutkin. Paljon tulee ylivoima- ja alivoima-aikaa. On yksi niistä kärkijätkistä, jotka näyttävät esimerkkiä. Vähän koittaa tuoda Kärppiä takaisin kärkikamppailuihin mukaan.

– Mukava olla kotona taas, Oulusta lähtöisin oleva Pyörälä tuumaa.

Taitureiden viereen

Lauantain Tshekki-ottelussa Pyörälän ketjukavereina toimivat Aaltonen ja Kontiola, jotka pelasivat jo torstaina vahvasti yhteen Venäjää vastaan.

Pyörälä tietäänkin sen, missä kaksikon kanssa saa olla hereillä.

– Kaksi taitavaa ja luovaa kaveria, niin varmaan omana roolina on tasapainottaa sitä kenttää. Katsoa vähän puolustuspäätä, vaikka varmasti ei hyökkäämistäkään kielletä.

– Kovasti hommien tekoa, kiekon kaivamista pojille ja tilan tekoa. Varmasti myös jos hakee itseään vapaaksi, niin kyllä sieltä syöttöjä tulee.

Nousujohteisuutta Leijonat pyrkivät saamaan suorituksiin myös viikonloppuna. Hankalan Venäjä-pelin jälkeen suunta oli muuten positiivinen Pyörälänkin mukaan.

– Alussa näki sen, että joukkueessa oli intoa ja taistelutahtoa. Ehkä siinä ajatus vähän hukkui ja mentiin päälle vähän suin päin. Koko ajan pelin edetessä otteet paranivat ja paranivat. Lopussa toinen ja kolmas erä olivat jo hyvää kiekkoa.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen