Jokerit on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen slovakialaispelaaja Ladislav Nagyn, 34, kanssa.

Kokenut laitahyökkääjä on pelannut urallaan niin NHL:ssä kuin KHL:ssä. Helsinkiin hän saapuu torstaina ja pelaa perjantain paikalliskamppailussa. Nagyn numero Jokereissa on 27.

– Nagy tuo joukkueeseen hyökkäyspäähän taitoa, nopeutta, juonikkuutta ja ratkaisuvoimaa. Hän on pelannut maailman kovimmissa liigoissa ja Slovakian maajoukkueessa. Luotamme, että hänestä on meille paljon apua, sanoo Jokereiden general manager Jari Kurri.

Pohjois-Amerikkaan jo juniori-ikäisenä matkannut Nagy on pelannut NHL:ssä 435 ottelua St. Louis Bluesin, Phoenix Coyotesin, Dallas Starsin ja Los Angeles Kingsin riveissä. Näissä peleissä hän teki 115+196=311 tehopistettä. Phoenixissa hän pelasi kolmella kaudella samaan aikaan nykyisen jokerikapteeni Ossi Väänäsen kanssa.

Kauden 2007-08 jälkeen Nagy palasi Eurooppaan ja on pelannut viitenä viime vuotena niin KHL:ssä, Ruotsin liigassa kuin kotimaansa pääsarjassa. Tämän kauden Nagy aloitti Slovakian liigan Kosicessa, jossa teki 22 ottelussa 9+14=23 tehopistettä.

Hyökkääjä on pelannut urallaan Slovakian maajoukkueessa kertaalleen maailmancupissa 2004 ja viidesti MM-kisoissa. Kirkkain saavutus tuli keväällä 2002, kun Nagy juhli maansa historian ensimmäistä ja toistaiseksi ainoaa MM-kultaa. Hän voittanut myös MM-pronssia.

– Nagyn tulo ei tarkoita sitä, että joukkue olisi tämän kauden osalta valmis. Katsomme helmikuun puoliväliin asti mahdollisuuksia vahvistaa ryhmää kauden tärkeimpiä pelejä silmällä pitäen, Kurri toteaa.

Lähde: Jokerien tiedote.