Jokerit kaatoi lauantaina Pelicansin Helsingissä 5-3-lukemin ja on sarjassa kuudentena 32 pisteellä. Kärkikaksikko Kärpät ja Tappara ovat hieman karussa, mutta kolmantena oleva SaiPa on vain pisteen Jokereiden edellä.

Helsinkiläisten tehokkaimpia olivat Jani Rita (2+0), Janne Lahti (1+1) sekä Henrik Koivisto (1+1). Jokerien päävalmentaja Tomi Lämsä oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen kotipelissä.

– Pitää olla ylpeä joukkueesta. Pelaajia oli paljon poissa loukkaantumisten vuoksi. Perjantaina oli todella kova peli Raumalla (1-2-jatkoaikatappio) ja yötä myöten tultiin pois. Siihen nähden hyvä sitkeys vaikka tämän pelin alku oli meille vaikea: kaveri sai ylivoimalla maalin eikä tainnut olla yhtään laukausta sitä ennen, Lämsä kertoi Jokerien kotisivuilla.

Jokerit oli pari ottelu kärsinyt maalinteko-ongelmista ja nyt osumia tuli. Kolme jokerimaaleista oli ylivoimaosumia.

– Erikoistilannepelaamista käytiin viikolla läpi ja nyt saatiin hyviä onnistumisia.

Jokerit rukkaili kokoonpanoaan onnistuneesti

Jokerit olivat laittaneet sentterinä yleensä pelanneen Teuvo Teräväisen laitaan ja pakkina tunnettu Jeremy Dehnerkin sai kutsun hyökkääjäksi.

– Teräväinen oli nuorten maajoukkueen mukana ja heti sen jälkeen kolme peliä meillä. Pelaaminen on vähän erilaista laidassa ja sitä kautta saatiin vähän kuormaa häneltä pois.

– Dehner tiedetään luisteluvoimaiseksi ja haluttiin vauhtia laitaan. Puolustuspäähän löytyy kahdeksan pakkia ja sieltä on varaa heittää yksi ylös hyökkääjäksi. Tänään se toimi hyvin.