Jokerit siirtyy ensi kaudeksi KHL:ään.

Jokerien mukaan seuralla on jatkossa yhteistyöseura niin Mestiksessä kuin Liigassa.

Liigajoukkueen general manager Jari Kurri ja pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen lähettivät kirjeen junioripelaajien vanhemmille. Kirjeessä käsitellään junioritoiminnan tulevaisuutta ja pelaajapolkuun haettavia muutoksia KHL-siirron myötä.

Kirje alla ja Jokerien verkkosivuilla:

Hyvät jokerijuniorien vanhemmat,

Jokerit ottaa ensi kaudella ensimmäisenä suomalaisseurana suunnakseen kansainvälisen jääkiekkoliigan. Edustusjoukkue aloittaa KHL-pelit syksyllä 2014 tavoitteenaan menestyä maailman toiseksi kovimmassa liigassa. Muutos on iso ja monia teistä on varmasti askarruttanut, miten siirtyminen KHL:ään vaikuttaa seuran junioritoimintaan.

Jokereille on tärkeää säilyttää ja kehittää entisestään seuran laadukasta junioritoimintaa, joka on ottanut viime vuosina isoja askeleita oikeaan suuntaan. Seuran huippuvalmentajat ovat luoneet isoja linjoja sekä harjoittelumalleja ja tuoneet niitä nyt voimakkaasti käytäntöön. Jokereiden oma pelaajapolku luistelukoululaisista A-nuoriin valmistui viime helmikuussa. Kaikki ovat sitoutuneet noudattamaan pelaajapolun ohjenuoria ja kehittämään sitä edelleen. Tavoitteena on kasvattaa hyviä luistelijoita, taitavia kiekonkäsittelijöitä ja pelirohkeita yksilöitä, jotka haluavat voittaa otteluita ja kehittyä pelaajina.

”Seuran tavoite on vastaisuudessakin tuoda omia pelaajia edustusjoukkueeseen”

Jokerijuniorien iso haave on ollut ja on vastaisuudessakin eteneminen edustusjoukkueeseen asti. Tämän vuoden ryhmässä nuoret pelaajat, kuten Teuvo Teräväinen, Markus Hännikäinen ja Esa Lindell ovat esimerkkejä lahjakkuuksista, jotka ovat haaveensa toteuttaneet. He pystyvät pelaamaan Liigaa hyvällä tasolla. Seuran tavoite on vastaisuudessakin tuoda omia pelaajia edustusjoukkueeseen ja pyrkiä omavaraisuuteen. Joukkueen tämän hetken paras pistemies Teemu Eronen on Liigan parhaita puolustajia ja kasvanut saappaisiin Jokereissa.

KHL vaatii sarjana pelaajalta paljon niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Seurana haluamme ehdottomasti nousta sille tasolle, että nostamme myös omia nuoria KHL-joukkueeseen asti. On selvää, että tällä hetkellä askel A-nuorista Liiga-joukkueeseen on iso. Siksi yhteistyö Kiekko-Vantaan kanssa on ollut seuralle todella hyvä lisä. Mestis on ollut toimiva väliporras nuorelle pelaajalle kohti Liigaa.

Pelaajan nousujohteinen kehitys vaatii oikeanlaisen ympäristön ja vaatimustason. A-nuorten, Mestiksen ja KHL:n välille tarvitaan askelma, joka helpottaa pelaajan nousua edustusjoukkueeseen. Tämä on se porras, jonka ratkaisemiseksi teemme tällä hetkellä määrätietoisesti töitä. Lähdemme siitä, että jatkossa meillä on yhteistyöseura niin Mestiksessä kuin Liigassa.

Loppuun haluamme korostaa kaikkein tärkeintä: Jokerit on kilpaurheiluseura, jonka tavoitteena on kasvattaa pelaajia kohti edustusjoukkuetta. Haluamme yksilöiden omaavan lahjakkuutta harjoitteluun ja intohimoiseen peliin. Isoimmat unelmat toteutuvat sitoutumisen kautta. Kiviä ei voi jättää kääntämättä. Tämä koskee niin valmennusta kuin pelaajia.

Jokerit pystyy jatkossa tarjoamaan suomalaisille huippulupauksille ainutlaatuisen mahdollisuuden nousta KHL-pelaajaksi.

Kunnioittaen,

Jari Kurri, General Manager
Janne Vuorinen, Pelaajakoordinaattori
Jokerit Hockey Club Oy