San Jose ja Vancouver ovat tulleet toisilleen viime aikoina enemmän kuin tutuiksi. SuomiKiekko-sivusto tapasi San Josen suomalaisvahdin Antti Niemen torstaina sen jälkeen, kun San Jose oli ryövännyt jatkoaikapisteet mukaansa.

Antti, Millainen fiilis jäi omasta pelistä?

Tuntui tosi hyvältä ja etenkin tokassa erässä tuli aika paljon laukauksia, joten olin tosi hyvin pelin sisällä. Yritin tänään ehkä pelata hieman aggressiivisemmin, mitä noissa viidessä edellisessä pelissä.

Miten tuo aggressiivisempi peli näkyy käytännössä?

Pelaan ehkä 20-30 senttiä enemmän vastassa. Ei mitenkään paljon, mutta hieman.

Olette pelanneet viimeisestä 25 ottelusta (alkaen viime kevään playoffeista) kahdeksan Vancouveria vastaan. Kahden joukkueen välillä tuntuu olevan hyvä, mutta terveellinen viha-rakkaus-suhde vai miten näet tilanteen?

En taida kommentoida tuohon mitään, heh! Ei se mikään älyttömän vihainen suhde ole, mutta ehkä heidän pelaajiaan ei kauheasti täällä arvosteta. Tässä on myös pelattu niin paljon vastakkain nyt, että söisikö se jopa vähän tätä asetelmaa.

Miksi ei arvosteta?

Eiköhän siellä viime vuoden pudotuspeleissä sanottu aika suoraankin joistain pelaajista asioita. Heidän puoleltaan ainakin sanottiin meistä, hah. Heillä jotkut osaavat pelata aika rumaa.

Omasta pelistäsi vielä. Takana on oikeastaan kalenterivuoden 2013 ensimmäinen heikompi jakso henkilökohtaisesti. Oliko
hetkellisesti laskeneelle tasolle jotakin erityistä syytä?

Ei ollut mitään erityistä. Niin se vaan aina välillä menee. Maaleja kyllä katsellaan jälkeenpäin nauhalta, mutta… Joskus ne tarttuu ja joskus ei. Kuitenkin suurimman osan aikaa oma peli on tuntunut ihan hyvältä. Mikä tärkeintä kuitenkin, että vaikka hävittiin viidesti, niin neljästä saatiin pisteitä.

Taisi joukkuekin sukeltaa samalla hieman kovan alun jälkeen?

Kyllä. Mitä puhuttiin, niin tehtiin vähän tyhmiä virheitä niissä otteluissa. Nopea hyvä peruspeli hieman katosi siinä.

Olet pelannut todella paljon alkukaudesta ja ennuste kaudelle lienee 70 ottelua. Uskotko jaksavasi niin, ettei hyytymistä tule matkalle?

En mä tähän matkalle hyydy, vaikka onhan se kiva huilatakin peli siellä täällä. Silloin jää aikaa työstää omia juttuja, tehdä maalivahtireenejä ja muuta. Kyse on siitä, mitä tekee välipäivinä. Miten kovaa jäätä tai punttia tekee pelien välissä. Viime kaudella pelattiin tiukka kausi ja meidän pitää oppia sieltä. Silloin tajuttiin välillä höllätä reeneistä, ja samalla joukkue alkoi pelata paremmin.

82 peliä jaksaa kyllä pelata, jos hoitaa itseään muuten fiksusti reeneissä ja niiden ulkopuolella.

Eli mehut riittävät pudotuspeleihinkin?

Ei se nyt keskenkään voi loppua, heh! Jos jollain on joskus loppunut, niin uskon, että siellä on sitten muita syitä. Voisi kuvitella, että siitä tilanteesta jo saa sen verran irti, että sillä jaksaa. Tuskin se siihen menee, ettei jaloissa enää ole mitään jäljellä. Mutta tämä on jännä aihe, mihin varmasti kenelläkään ei ole oikeaa vastausta.

Kuinka paljon teillä on ollut vapaapäiviä?

Liikaa, heh! Tai joidenkin mielestä liian vähän. Meillä oli niitä, mutta sitten ne loppui, en tiedä johtuiko tappioista.

 

Tommi Seppälä, Vancouver
@TommiSeppala