Avangard Omskin seurajohto haukkuu Petri Matikaisen valmennustiimin täysin lyttyyn.

Omskilaisseuran GM Juri Karmanov laittaa joukkueen rämpimisen osin Matikaisen ja hänen viime vuoden fysiikkatiiminsä piikkiin. Ongelmia oli jo viime kaudella, mutta Matikainen sai silti toisen mahdollisuutensa.

Karmanovin mukaan pelaajien fysiikka on eniten rempallaan. Viime kaudella fysiikkakoutsina hääri Santeri Heiskanen ja tällä kaudella pestin otti vastaan Lauri Paalasmaa.

Avangard Omsk on pahassa tappioputkessa ja Matikainen sai kenkää jo alkukaudesta. Kysymys kuuluu: miten tähän tilanteeseen on ajauduttu?

”Nyt täytyy muistaa viime kauden alku”

– Nyt täytyy muistaa viime kauden alku. Kun Summanen lähti joukkueesta, meille tuli kiire löytää uusi päävalmentaja. Treenejä veti GM, mutta sitten tuli Matikainen ja sen jälkeen pelaajien tuli täyttää hänen vaatimuksensa, Karmanov aloittaa seuransa verkkosivuilla.

– Päävalmentajan (Matikaisen) lisäksi joukkueeseen saapui uusi fysiikkavalmentaja, joka oli juuri päättänyt oman pelaamisensa. Tämän tuloksena joukkueessamme oli sarjan alkaessa 11 loukkaantunutta ja kärsimme tappioita.

Matikaisen viime kausikaan ei mennyt nappiin, vaikka peli hieman piristyi NHL-työsulun myötä, kun joukkueeseen saapuivat NHL-avut Sergei Kostitsyn ja Nikita Nikitin. Maalivahti Karri Rämö loisti myös maalilla.

– Mutta sitten työsulun aikana joukkueeseen saapuivat Kostitsyn ja Nikitin. Rämö pelasi loistavasti ja tilanne parantui. Muistatte varmaan mitä pudotuspeleissä tapahtui: olimme lähellä hävitä Sibirille ja hävisimme totaalisesti Traktorille.

– Tämän kauden alussa kaikki jatkui. Toimme joukkueeseen uuden fysiikkavalmentaja Paalasmaan, mutta Matikainen ei hyväksynyt joitakin kohtia hänen ohjelmassaan. Tämän seurauksena joukkue ei lähtenyt kauteen fyysisesti valmiina.