Helsingin ja Jokerit jättänyt Nico Manelius lähtee tulevaan kauteen uusista lähtökohdista.

Tuttu organisaatio ja kaupunki vaihtuivat, kun nuori puolustaja teki vuoden sopimuksen turkulaisseura TUTO Hockeyn kanssa.

SuomiKiekko-sivusto tapasi länsirannikolle muuttaneen puolustajan.

– Todella hyvin on mennyt. Yllättävän nopeasti on päässyt mukaan niin joukkueeseen kuin kaupunkiinkin. Täällä on kaikki hoidettu kyllä todella hyvin kuntoon, pakki kiitteli kauden kynnyksellä.

22-vuotias Manelius ehti kiekkoilla neljän kauden aikana yhteensä 92 ottelua Liigassa. Lopullinen läpimurto Jokerissa jäi kuitenkin tekemättä.

Se sai Kiekko-Vantaan ja Liigaryhmän välillä viime vuodet reissanneen pakin harkitsemaan maisemanvaihdosta.

– Tavoite on päästä vähän isompaan rooliin pelaamaan. Viime kaudet ovat olleet sen verran rikkinäisiä, että ajattelin nyt olevan hyvä päästä pelaamaan koko kausi samassa ja yhdessä paikassa.

Maisemanvaihdos piristää

Manelius näkee ennen uuden osoitteen ja uuden seuran olleen tässä vaiheessa omaa uraa hyvä ratkaisu.

– Uskon myös maisemanvaihdoksen olevan piristävä asia. Olen ollut kuitenkin pidempään samoissa ympyröissä, joten nyt oli ehkä hyvä lähteä maailmalle ja katsoa, miten asioita hoidetaan myös muualla.

TUTOn puolustuksessa harjoituspeleissä paikkansa ykkösparista Tony Vidgrenin viereltä ottanut vantaalainen kertoo odottelevansa tulevalta kaudelta paljon.

Mitä pakki itse haluaa tuoda turkulaisryhmään tulevalla kaudella?

– Tietynlaista periksiantamattomuutta. Kovaa taistelua ja hyvin pelaamista molemmissa päissä kenttää.

Helsingin vaihtuessa Turkuun myös puhetapa muuttuu ympärillä. Manelius naureskeli sen tuoneenkin kevyen haasteen uudessa ympäristössä.

– Suurimmaksi osaksi saa onneksi selvää. Vaikka kyllähän se välillä aikamoisen kuuloista on. Kunhan nyt ei liikaa tartu omaan puheeseen, Manelius päätti virnistäen.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo