JYP pelaa European Trophyn eteläisessä divisioonassa. Joukkue kohtaa avausottelussaan HV71:n ja toivoo saavansa HV:stä kotiin palaavalta Mikko Luomalta tärkeää informaatiota ruotsalaisista.

Ensimmäisenä vastassa on ruotsalainen HV71. Millainen joukkue tulee vastaan?

Tiedän sen mitä olen viime vuonna nähnyt. Ja totta kai meitä hieman auttaa se, että Luoman Mikko pelasi siellä viime vuonna ja on nyt meillä. Sitä kautta saadaan jotakin tietoa. Mutta tärkeintä tässä vaiheessa vuotta on nähdä mitä me itse pystymme tekemään.

Mitä asioita teroitat pelaajille ennen peliä kauden tässä vaiheessa?

Meillä on tietyt arvot jotka on oltava pohjalla ensin kunnossa ennen kuin voidaan puhua pelillisistä jutuista.

Mitkä ne ovat?

Perinne-JYP-arvot: Taisteleminen, kova liike kiekottomana ja kiekollisena, rohkea peli kiekottomana ja kiekollisena. Olemme suht fyysinen joukkue koolta ja luisteluvoimalta. Nämä ovat ne perusjutut. Sen jälkeen tulee pelillisiä asioita: reagointi, viisikon tiiveys ja muita tämän tyylisiä asioita.

Näitä pelejä on varmasti pakko käyttää hieman kokeilemiseen SM-liigaa varten, vaikka tosissaan pelataankin?

Näin se menee. Oman pelitavan kehittäminen on kaiken a ja o. Vaikka kuinka pelataan panoksesta, niin pelin on kehityttävä. Liiga on meille ykkösjuttu mutta haluamme menestyä myös European Trophyssa.

Miksi haluatte olla mukana tässä turnauksessa?

Ensinnäkin siksi, että turnaus on äärimmäisen laadukas. Miksipä ei haluttaisi olla mukana? Pelit ovat hyviä ja tämä on hyvää valmistautumista sarjaan. Oppii reagoimaan erilaisiin vastustajiin ja sitä pitää osata tehdä myös SM-liigakauden aikana.

Lohkossanne pelaavat teidän lisäksenne Pirati Chomutov, HC Slovan Bratislava, HC Sparta Praha, HV71, KalPa, Linköpings HC ja Vienna Capitals. Jos teitä ei lasketa, kuka on suosikki lohkon voittajaksi?

Kaikki ovat haastavia, mutta sanoisin, että ruotsalaiset ja Sparta Praha.

Eli ensimmäinen peli HV:tä vastaan on todella tärkeä, kun vain lohkon ykkönen etenee varmuudella lopputurnaukseen?

Se on erittäin tärkeä. HV on hieman poikkeuksellinen ruotsalaisjoukkue. Kaikki pelit ovat tärkeitä kun vain voittaja etenee jatkoon.

JYP ja HV71 aloittavat European Trophyn tiistaina Jyväskylässä.

Kim Sanden