TPS:n yksi kovimpia paluumuuttajia tulevalla kaudella on puolustaja Markus Seikola.

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen Länsi-Suomeen palannut TPS-kasvatti kertoi suven menneen hyvissä merkeissä.

– Kesä on mennyt vauhdikkaasti. Talonrakennus on pitänyt kiireisenä ja siinä onkin riittänyt hommaa ihan stressiksi asti, Seikola kertasi SuomiKiekko-sivustolle.

TPS aloitti yhteiset jääharjoitukset maanantaina. Ensimmäiset pistot jäähän ovat olleet totutun vaikeat.

– Onhan se taas hyvin erilaista kesän treenaamiseen. Ei se aina niin herkkua ole, mutta eiköhän se siitä lähde taas kulkemaan, kunhan pelit alkavat.

Turussa kaikki kunnossa

TPS oli pitkään muualla pelanneelle Seikolalle lopulta yllättävän helppo valinta. Kokonaisuus houkutteli miehen omien sanojensa mukaan takaisin kasvattiseuraan.

– Kaikki tuntuivat täällä hyvältä. Sen lisäksi oli tuo taloprojekti ohessa, niin ajattelin, mikäs siinä. Kokeillaan nyt tällaista, viime vuosina SM-liigan puolustajien pistepörssin kärkipaikoilla roikkunut Seikola pyöritteli.

Yksi syy siirrolle oli tuttu valmentaja Lahdesta. Seikola kertoi Kai Suikkasen kiinnostuksella olleen oma painoarvonsa.

– Hän kyseli hyvissä ajoin. Ei se suurin syy ollut, mutta totta kai sekin vaikutti. Onhan se kiva mennä paikkaan, johon erikseen kysellään.

Tuttu tyyli kulkee mukana

Seikola on ehtinyt edellisen Turussa kiekkoillun kauden jälkeen viettää vuosia niin Frölundassa, HPK:ssä, Ilveksessä, Södertäljessä kuin Pelicansissakin.

Kyseiset vuodet eivät ole kuitenkaan 31-vuotiaan pakin mukaan muuttanut miestä kiekkoilijana.

– Olen pyrkinyt pitää samasta kiinni. En ole tyyliäni vaihtanut, enkä varmasti edes pystyisi. Olen oma itseni – ja sillä mennään myös jatkossa.

– Joku tykkää, toinen ei. Se on tärkeintä, että tiedän tasan tarkkaan, kuka itse olen, Seikola kiteytti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo

Mitä Markus Seikola ajattelee perjantaina alkavasta Pitsiturnauksesta? Lue siitä lisää keskiviikkona SuomiKiekko-sivustolta!