Nahkean viime kauden jälkeen Toni Kallela hakee uralleen uutta nousua Tapparasta.

Hyökkääjä ei onnistunut viime kaudella lunastamaan paikkaansa KalPan edustusjoukkueessa.

– Viime kausi KalPan paidassa meni penkin alle. En löytänyt pelipaikkaa enkä omaa rooliani. En saanut pelata hyökkäävässä roolissa, Kallela muistelee Tapparan verkkosivuilla.

Kallela teki kaudella 2011–12 A-junnujen liigan kaikkien aikojen toiseksi kovimmat tehot mättäen 33+42=75 pistettä vain 45 otteluun. Liigassa Kallela odotti enemmän itseltään, mutta eteen tuli sama ilmiö kuin monella muullakin nuorten sarjojen tehomiehellä.

– Nuorista on vaikea tuoda mukana tehopisteitä miesten liigaan, jossa pitää pystyä pelaamaan paljon kokonaisvaltaisemmin, Toni myöntää.

Kallela vaihtoi Ruotsin puolelle Moraan, jossa pelasi levätkaudella paikallista nuorten Mestistä 11 ottelua tehoin 0+2 sekä A-nuorten pääsarjaa viisi peliä tehoin 2+2.

Nyt 20-vuotias hyökkääjä on uusien haasteiden edessä Tampereella ja Tapparan riveissä.

– Täällä on hyvä joukkue ja valmennus – eli siis parhaat mahdollisuudet kehittyä. Olen sopeutunut Tapparaan ja Tampereelle tosi hyvin.

– Meillä on tällä kaudella aika kova nippu koossa. Siinä on hyviä yksilöitä, mutta se on myös joukkueena yhtenäinen. Tavoitteenani ei ole muuta kuin vakiinnuttaa pelipaikkani, Kallela listaa.