18-vuotias Santeri Saari valmistautuu ensimmäiseen täyteen liigakauteensa Jokerien edustusjoukkueen vahvuudessa.

Viime kauteen Saari lähti vajaan 20 pelinkokemuksella Nuorten SM-liigasta. Marraskuussa puolustaja huomasi pelaavansa miesten peleissä. Nyt isokokoinen pakki asettelee itselleen jälleen uusia tavoitteita.

– En olisi ehkä uskonut ennen kautta, että pelaan SM-liigapelejä. Oli se hieno juttu ja tuli osittain vähän yllätyksenä, Saari muistelee marraskuun loppua, kun hän pääsi debytoimaan liigassa kahdessa ottelussa, Saari kertoo seuransa verkkosivuilla.

– Huomasin, että pystyn pelaamaan siellä ja että pärjään kyllä, jos vain mahdollisuuden saan.

Raamikas 18-vuotias puolustaja sai ensimmäiset maistiaisensa SM-liigasta, jossa hän haluaa pelata tulevalla kaudella vielä enemmän.

– Pitää oppia siihen rytmiin, pystyä pitämään kiekkoa rohkeammin ja antaa sitä nopeammin eteenpäin tilanteen mukaan, nuorukainen analysoi.

Suurimman osan kaudesta Saari pelasi A-nuorissa isolla peliajalla. Sen pohjalta on hyvä ponnistaa tulevaan kauteen, sillä minuutteja puolustajalle kertyi roppakaupalla.

– Kaiken kaikkiaan viime vuodesta jäi hyvä maku. Kehityin pelaajana ja huomasin, että pystyin jo hieman haistelemaan miesten pelejä. Aika paljon tehtiin töitä viime kesänä ja se jatkuu nyt entistä kovempana. Koitetaan vakiinnuttaa paikka liigajoukkueessa.

Liigapaikan lisäksi Saari tähyää alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin. NHL:n varaustilaisuuskin kolkuttelee mielessä. Vielä ei ole tiedossa, kuulutetaanko puolustajan nimeä, eikä hän päätään asialla liikaa vaivaa. Pientä tutinaa draft kuitenkin aiheuttaa.

– Vähän jännittää kyllä. Katsotaan miten käy, paha sanoa vielä mitään. Muutamia haastatteluita on ollut ja sitä kautta tietää, että pientä kiinnostusta sieltä päästä löytyy, Saari puntaroi.

– NHL on ilman muuta pidemmän tähtäimen tavoite tulevaisuudessa, puolustaja sanoo.