Boston voitti Stanley Cupin kolmannessa finaaliottelussa Chicagon kotonaan ja nousi näin johtoon ottelusarjassa. Tuukka Rask piti 2-0 päättyneessä ottelussaan maalinsa puhtaana.

Kotijoukkueen molemmat maalit nähtiin toisessa erässä. Daniel Paille iski kaksi minuuttia aloitusvihellyksen jälkeen ensimmäisen maalin ja loppuluvut iski 12 minuuttia myöhemmin ylivoimalla Patrice Bergeron.

Hawks-vahti Corey Crawford joutui ensi kertaa ottelusarjassa tekemään nyt töitä enemmän kuin kollegansa vastakkaisessa maalissa: Boston laukoi 35 kertaa, kun taas Chicagolle riitti 28.

Nollapelinsä ansiosta Rask nousi nyt kaikkien keskeisten maalivahtitilastojen kärkimieheksi pudotuspeleissä: miehellä on niin paras päästettyjen maalien keskiarvo (1,64), torjuntaprosentti (94,6), voittojen määrä (14) kuin nollapelienkin määrä (3), joskin viimeksi mainitun tilaston kärkipaikan hän jakaa Jonathan Quickin kanssa.

– Kuulostan rikkinäiseltä levyltä, mutta jatkan sen toistamista, että Tuukka on ollut meidän tasaisin pelaajamme koko vuoden ja hän vaikuttaa vain paranevan ja paranevan, kommentoi syöttöpisteen napannut Bruins-hyökkääjä Chris Kelly nhl.comille.

– Kun luottamusta yhteen yksilöön on niin paljon, se tekee kaikkien pelistä rennompaa.