Sveitsi on ollut MM-kisojen suurin sensaatio. Joukkue on edennyt finaaliin ainoana tappiottomana joukkueena, yhdeksän ottelun voittoputken saattelemana. Viimeinen askel olisi kaataa huippuvireeseen yltänyt Ruotsi sen kotihallissaan.

– Aiomme pilata Globenin juhlat. Olemme täysin altavastaajan tässä ottelussa, vaikka voitimme alkulohkossa. Voimme ainoastaan mennä jäälle ja pitää hauskaa. Kaikki on mahdollista, Sveitsin voittomaalin USA-välierässä iskenyt Nino Niederreiter kertoi Expressenille.

Joukkueet kohtasivat alkulohkossa. Sveitsi voitti 3-2-lukemin kamppailun avauspäivänä. Joukkue tietää, että Ruotsi on täysin eri ryhmä, kun Henrik ja Daniel Sedin liittyivät ryhmään alkulohkon vedellessä viimeisiin.

Veljesten ja Loui Erikssonin ketju on vastannut joukkueen tehoista, kun pudotuspeleissä jalkoihin ovat jääneet niin Kanada kuin Suomikin. Tähtiketju on kolmessa yhdessä pelaamassaan ottelussa tehnyt peräti 18 tehopistettä.

– Ruotsi ovat nyt parempi kuin edellisessä kohtaamisessa. He ovat saaneet maailmanluokan pelaajat rinkiin Sedinin veljesten muodossa ja tiedämme että pelistä ei tule millään tavalla helppoa, Martin Plüss puolestaan miettii.

MM-finaali Ruotsi ja Sveitsin välillä alkaa klo 21.30. Lämmittelynä kohtaavat USA ja Leijonat pronssipelissä klo 17.00 alkaen.