Tuukka Rask torjui jälleen voiton – ”Peli ei ihan oppikirjasta aina ollut”

© Kuva: Getty Images

Boston otti jo toisen voittonsa yhtä monessa ottelussa NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella viime yönä. Vierasjoukkue New York Rangers kaatui 5-2.

Isäntien Torey Krug ja vieraiden Ryan Callahan aloittivat maalinteon ensimmäisen erän alkupuoliskolla. Toisen erän maaleista vastasivat Bruinsin Gregory Campbell parin minuutin kohdalla, Rangers-tähti Rick Nash minuuttia myöhemmin ja viimeisenä jälleen Bruinsin Johnny Boychuk erän puolivälin jälkeen.

26 sekuntia kolmannen erän alun jälkeen Brad Marchand teki kotijoukkueen neljännen maalin ja 12 minuuttia myöhemmin Milan Lucic iski tulostauluun loppuluvut 5-2.

Rangers löi vastustajan laukausmäärissä 37-32, ja 94,6 prosentin varmuudella kiekkoja torjunut Tuukka Rask oli yksi joukkueensa sankareista. Valmentaja Clauden Julien kehui erityisesti Raskin panosta toisessa erässä, jossa hän joutui 16 laukauksen sateeseen.

– Tuukalle täytyy antaa paljon tunnustusta toisesta erästä. Kiekkojen menetykset erässä eivät ole tavanomaisia meille, mutta olisivat tänä iltana hyvinkin voineet osoittautua katastrofiksi. Mutta Tuukka teki hienoa työtä, Julien sanoi Boston Heraldin mukaan.

Rask itse myönsi jakson vaikeaksi, vaikka lopulta päästi ainoastaan yhden maalin, jonka Nash iski kaksi vastaan yksi -hyökkäyksen päätteeksi.

– Oli paljon kaksi vastaan yksi ja kolme vastaan kaksi -hyökkäyksiä sekä pari kiekon menetystä pakeiltamme. He tekivät myös tilanteita maalin takaa. Ei se ihan oppikirjasta aina ollut, mutta Nashin maalin lisäksi olin kiireessä, Rask selitti sarjan kotisivulla.

Sarjan kolmas osaottelu pelataan ylihuomenna New Yorkissa.